Patrik Wincent

Prisklass

Skärmmissbruk och digital stress

Patrik Wincent (f. 1974) är VD på Fondberg & Wincent och grundare av företagen Internetakuten och Dataspelsakuten. Han är debattör, opinionsbildare och författare och är auktoriserad terapeut och coach. Han har skrivit flera böcker, bland annat om skärmmissbruk, som han gärna föreläser om i tider då många av internet- och datorbranschens förgrundsfigurer berättar hur de inte låter sina egna barn ha mobiler och surfplattor.

 

Patrik Wincent syns också som programledare i “Lyxfällan” och har egna erfarenheter av att befinna sig på livets skuggsida.

 

Patriks företag Fondberg & Wincent är i dag ledande leverantörer inom digital stresshantering med målsättningen att skapa hållbara beteendemönster inom den digitala arbetsmiljön och ge förutsättningar för en balanserad livsstil.

 

Allt fler lider av digital stress, som ofta uppstår utifrån vår personliga oförmåga att förhålla oss hälsosamt till tillgänglig teknik. Digital stress är kort och gott överflöd av information.

 

Vi blir ofta stressade om vi inte regelbundet kollar vår mejl eller tar upp mobilen. Detta beskrivs ofta som fear of missing out (FOMO), en ogrundad rädsla för att missa något spännande eller intressant.

 

Patrik Wincent syns ofta i medier och föreläser om olika sorters digitala missbruk, utan att vara negativ till digitaliseringen.

Redan på 90-talet var Patrik popstjärna i succégruppen Look Twice och har därför många år av scenvana.

Patrik har alltid glimten i ögat och talar gärna om utmaningar i vår samtid, nätmobbning och shoppingmissbruk, både underhållande och informativt.

Exempelföreläsningar:

• Vad är digital stress? Vilka är i riskzonen och vilka är konsekvenserna?

• Shoppingmissbruk och beteendetrender - hur hanterar du det?

• Nätmobbning och dess konsekvenser.

• Vad är skärmmissbruk och varför uppstår det?

Frågor om Patrik? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Patrik:

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46704150194 

Sweden

© 2021 by Snackare AB