top of page

Stefan Engeseth

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

stefan_engeseth_transparent_HR.tif

Fotograf: Thomas Svensson

profilbild_stefan_engeseth_2 - Stefan En

Vad kan vi lära av hajarna för att bevara framgång?

Stefan Engeseth är föreläsare, creative futurist, författare, konsult och gästprofessor. Han har över 20 års erfarenhet och har hållit mer än 1500 föreläsningar, workshops och keynote-tal, både på svenska scener och internationellt.

En av hans mer kända och omdebatterade böcker heter “Sharkonomics” och har utgetts på sex språk. Enligt Stefan Engeseth är hajar inte bara naturens mest fruktade rovdjur, de är också strategiska och effektiva - egenskaper som kommer väl till nytta i affärslivet.

Den välkände brittiske entreprenören, äventyraren och mångmiljardären Sir Richard Branson har sagt: “För att överleva måste företag bete sig som hajar - om de slutar röra på sig drunknar de.”

Förr var den svenska marknaden trygg som en swimmingpool. I dag simmar digitala hajar som Amazon och Alibaba in och tar allt större tuggor. När tryggheten minskar, så ökar hungern och förändringsviljan. Det kräver att man simmar snabbare och med mer effektiva strategier i det digitala, globala havet.
I “Sharkonomics” beskriver Stefan Engeseth hur även mindre företag, genom att ta lärdom av hajars beteende, kan ta marknadsandelar från sina betydligt större konkurrenter.

Hajars beteenden ger många nyttiga insikter. Naturen är mycket smartare än såväl Stanford och Harvard som Ericsson och Apple. Trots allt har hajar utvecklats i över 420 miljoner år och de dominerar fortfarande sitt territorium.
Genom att studera hajens beteendemönster, instinkter och karaktärsdrag - till exempel att jaga i flock och att hitta den döda vinkeln - har Stefan Engeseth utvecklat ett antal affärsstrategier som kan vara användbara för företag som, oberoende av storlek, vill utmana sina konkurrenter.
Men “Sharkonomics” handlar inte bara om attack utan tar även upp strategier för hur företag kan försvara sig mot angrepp.

I affärsvärlden storföretagen ofta fastnat i sin egen historia och det finns en risk att de blir uppätna.
Hajar producerar inte PowerPoints i tid och otid, i stället tar de en rejäl tugga av sitt byte.

Bland Stefan Engeseths kunder finns Ericsson, Disney Nordic, Danske Bank och Oracle. Han har framträtt på TedX och i sammanhang med internationella celebriteter som Alexander Osterwalder, Guy Kawasaki och den tidigare nämnde Richard Branson.

Stefan Engeseth tar upp mängder av frågor och vill höra alla era. Hur gör man för att simma mot framtiden och inte fastna i historien? Kan man överleva utan att digitalisera? Hur kan ni attackera nya affärsmöjligheter? Hur aggressiva är ni i dag - hur aggressiva kan ni bli? Hur skulle konkurrenterna kunna attackera ert företag eller er bransch? Hur försvarar ni er i dag och vad kan ni lära av hajars försvarsstrategier?

Stefan Engeseth reste till och med till Sydafrika för att träffa haj-experter och få möjlighet att dyka och studera hajar i deras naturliga miljö.

Exempelföreläsningar:

• Sharkonomics: Attack- och försvarsstrategier för företag baserat på hajars beteende.
• Marknadsföring, varumärke och sociala medier.
• Digitalisera eller dö.
• Workshops inom de fyra böcker Stefan skrivit.
• ONE - Bli ett med kunden.​

 

Frågor om Stefan? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Stefan:

Vad andra säger:

”Världsklass! En mäktig nyfikenhet och en affärsmässig genialitet”.
Magnus Serratusell Wallin, marketing manager, PE Accounting

”Nu simmar vi ännu fortare!"
Sharona Gessler, head of business development, corporate markets, SEB

"Stefan Engeseth är annorlunda. Hans teorier är lika enkla som geniala men framför allt innovativa. Stefan fick oss att tänka nytt. Tänka rätt. Tänka framåt."
Anders Erlandsson, vd, Silvent AB

”Inspirationskalas!”
Anna Stenström, vd, Mustasch Reklambyrå

"Stort tack för två grymma dagar. Stefan är helt magisk som moderator, han skapade verkligen en grym stämning."
Global Business Control Manager, Jonas Lydén, H&M

"Stefan Engeseth is really a star and brilliant on stage! The audience loved his Sharkonomics lecture!"
Lauri Sipilä, CEO, Finnish Marketing Association

bottom of page