top of page

Alexandra Davidsson

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

Alexandra Davidsson_Responsible_Consumpt

Framtidens konsumenter, hållbar och cirkulär konsumtion

Alexandra Davidsson (f. 1990) är föreläsare, generalsekreterare i föreningen Medveten Konsumtion och ingår i Borås Science Park advisory board. Dessutom är hon en mentor för start-ups i globala “Unreasonable”. Alexandra räknas dessutom som en av Sveriges 33 största talanger inom hållbarhet, enligt en kartläggning som Dagens Industri har gjort. Hon har utsetts till en av Sveriges 101 Hållbarhetsmäktigaste, och två år i rad som Sveriges Framtida Kvinnliga ledare av Ledarna. 

 

Hon är född i Ytterby i Kungälv och uppvuxen på en bondgård i Åmål, innan hon flyttade till Trollhättan.

Hon har sedan gymnasiet studerat internationellt inriktade utbildningar på engelska och har en kandidatexamen i statsvetenskap med en master i globala studier och en minor i ekonomi, båda utbildningar med ett genomsyrat hållbarhetsperspektiv.

 

Alexandra Davidsson har gjort fellowships på FN i New York och i Rom innan hon i januari 2016 blev generalsekreterare för Medveten Konsumtion.

 

Redan tidigt engagerade hon sig i flera hjärtefrågor, exempelvis barns och kvinnors rättigheter, mäns våld mot kvinnor, miljöfrågor och antirasism. I mer än fyra år arbetade hon med inom ett EU-finansierat projekt där hon föreläste hundratals gånger om mänskliga rättigheter och dess underrubriker. I över 15 år har hon också varit ideellt engagerad i olika föreningar och styrelser, allt från elevrådet till Sveriges Konsumenter.

Själv menar hon att det var på World Food Programme i Rom hon upptäckte hur mycket konsumentkraft kan påverka.

 

Alexandra Davidsson har flera passioner, men mest för cirkulär ekonomi och att skapa cirkulenter - framtidens hållbara konsument. Ett ord som instiftades av Medveten Konsumtion och som nu är med på svenska ordbokslistan. Hon var med och byggde upp den globala rörelsen och kampanjer Circular Monday (fd White Monday), en motreaktion till Black Friday. Kampanj hashtagen har gått från några få till närmare 75 miljoner exponeringar och från Sverige till över 20 deltagande länder! Ett initiativ som till och med stöttas av en gigant som Ikea.

 

Alexandra är kunnig inom PR och kommunikation och älskar att föreläsa - det spelar ingen roll om man slänger upp henne på scen oförberedd eller inte, hennes kunskapsnivå är så hög att hon alltid levererar.

 

Exempelföreläsningar:

  • Vad vill framtidens konsumenter ha? Hur tilltalar du dem?

  • Hållbar och cirkulär konsumtion

  • Hur blir man en cirkulent? 

 

Frågor om Alexandra? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Alexandra:

Vad andra säger:

"Alexandra föreläste med den äran, hon var uppskattad av oss på BizMaker och av våra gäster på eventet. Hon satte vårt fokus på den intention vi hade ur ett perspektiv som tilltalade målgruppen."

Ewa Sandeheim, BizMaker

“Det gjorde det så lätt att ta till sig när du var så positiv och glad, det gör att man faktiskt orkar lyssna på vad som sägs och ta till sig det”

”Mycket bra presenterat, glimrande innehåll och med en lagom portion ”skrämma” vs uppmuntra kring dessa frågor.”

”Alexandra var väldigt inspirerande att lyssna på. Hon kom med mycket energi och det var precis vad jag behövde – lite jävlar anamma” 

”Det finns hopp om framtiden tycker jag när man lyssnar på sådana kunniga engagerade personer som Alexandra. Bra föreläsning.” 

bottom of page