Alexandra Davidsson

Prisklass

Hållbara affärsmodeller och medveten konsumtion

Alexandra Davidsson (f. 1990) är föreläsare, generalsekreterare i föreningen Medveten Konsumtion och ingår i SmartUp Accelerators advisory board. Alexandra räknas dessutom som en av Sveriges 33 största talanger inom hållbarhet, enligt en kartläggning som Dagens Industri har gjort. 

 

Hon är född i Ytterby i Kungälv och uppvuxen på en bondgård i Åmål, innan hon flyttade till Trollhättan.

Hon har sedan gymnasiet studerat internationellt inriktade utbildningar på engelska och har en kandidatexamen i statsvetenskap med en master i globala studier och en minor i ekonomi, båda utbildningar med ett genomsyrat hållbarhetsperspektiv.

Alexandra Davidsson har gjort fellowships på FN i New York och i Rom innan hon i januari 2016 blev generalsekreterare för Medveten Konsumtion.

 

Redan tidigt engagerade hon sig i flera hjärtefrågor, exempelvis barns och kvinnors rättigheter, mäns våld mot kvinnor, miljöfrågor och antirasism. I mer än fyra år arbetade hon med inom ett EU-finansierat projekt där hon föreläste hundratals gånger om mänskliga rättigheter och dess underrubriker.

Själv menar hon att det var på World Food Programme i Rom hon upptäckte hur mycket konsumentmakt kan påverka.

 

Alexandra Davidsson har flera passioner, bland annat för cirkulär ekonomi och konsumtion, de globala målen för hållbar utveckling (SDG, Sustainable Development Goals) och genusfrågor.

 

I över 15 år har hon också varit ideellt engagerad i olika föreningar och styrelser, allt från elevrådet till Sveriges Konsumenter.

Sedan 2018 är hon med och arrangerar White Monday, en motreaktion till Black Friday, som 2019 blev en global rörelse. Hashtaggen #whitemonday har gått från några få till närmare 75 miljoner exponeringar och från ett till över 20 deltagande länder! Ett initiativ som till och med stöttas av en gigant som Ikea.

 

Alexandra är kunnig inom PR och kommunikation och älskar att föreläsa - det spelar ingen roll om man slänger upp henne på scen oförberedd eller inte, hennes kunskapsnivå är så hög att hon alltid levererar.

Exempelföreläsningar:

  • No bullshit-generationen - vad vill framtidens konsumenter ha?

  • White Monday - Sverigefenomenet som blev global rörelse.

  • Hållbara och cirkulära affärsmodeller - vad är det? Och hur gör du?

  • Agenda 2030 (Framförallt 8, 9, 11, 12, 13 och 17)

Frågor om Alexandra? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Alexandra:

Vad andra säger:

"Alexandra föreläste med den äran, hon var uppskattad av oss på BizMaker och av våra gäster på eventet. Hon satte vårt fokus på den intention vi hade ur ett perspektiv som tilltalade målgruppen."

Ewa Sandeheim, BizMaker

“Det gjorde det så lätt att ta till sig när du var så positiv och glad, det gör att man faktiskt orkar lyssna på vad som sägs och ta till sig det”

”Mycket bra presenterat, glimrande innehåll och med en lagom portion ”skrämma” vs uppmuntra kring dessa frågor.”

”Alexandra var väldigt inspirerande att lyssna på. Hon kom med mycket energi och det var precis vad jag behövde – lite jävlar anamma” 

”Det finns hopp om framtiden tycker jag när man lyssnar på sådana kunniga engagerade personer som Alexandra. Bra föreläsning.” 

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46704150194 

Sweden

© 2021 by Snackare AB