top of page

Alexandra Davidsson

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

Alexandra Davidsson_Responsible_Consumpt

Cirkulär ekonomi, klimatavtryck och ett hållbart ledarskap

Alexandra Davidsson (f. 1990) är föreläsare, medgrundare av climatetech start up:en ClimateHero, tidigare generalsekreterare i föreningen Medveten Konsumtion och en global mentor för start-ups i Unreasonable Group.

 

Alexandra räknas dessutom som en av Sveriges 33 största talanger inom hållbarhet, enligt en kartläggning som Dagens Industri har gjort. Hon har utsetts till en av Sveriges 101 Hållbarhetsmäktigaste, och två år i rad som Sveriges Framtida Kvinnliga ledare av Ledarna.

Hon är född i Ytterby i Kungälv och uppvuxen på en bondgård i Åmål, innan hon flyttade till Trollhättan.

Hon har sedan gymnasiet studerat internationellt inriktade utbildningar på engelska och har en kandidatexamen i statsvetenskap med en master i globala studier och en minor i ekonomi, båda utbildningar med ett genomsyrat hållbarhetsperspektiv.

Alexandra Davidsson har gjort fellowships på FN i New York och i Rom innan hon arbetade som generalsekreterare för Medveten Konsumtion 2016-2022. Från augusti 2023 är hon medgrundare för ClimateHero, där man kan beräkna sitt klimatavtryck på fem minuter.

Redan tidigt engagerade hon sig i flera hjärtefrågor, exempelvis barns och kvinnors rättigheter, mäns våld mot kvinnor, miljöfrågor och antirasism. I mer än fyra år arbetade hon med inom ett EU-finansierat projekt där hon föreläste hundratals gånger om mänskliga rättigheter och dess underrubriker. I över 15 år har hon också varit ideellt engagerad i olika föreningar och styrelser, allt från elevrådet till Sveriges Konsumenter. Numera sitter hon i styrelsen för Adacto People.

Alexandra Davidsson har flera passioner, men mest för cirkulär ekonomi och att hjälpa företag och privatpersoner att minska sitt klimatavtryck. Hon var med och byggde upp den globala rörelsen och kampanjer Circular Monday (fd White Monday), en motreaktion till Black Friday, som hon nu förvaltar och driver.

 

Kampanj hashtagen har gått från några få till närmare 75 miljoner exponeringar och från Sverige till över 20 deltagande länder! Ett initiativ som till och med stöttas av en gigant som Ikea.

Alexandra är kunnig inom PR och kommunikation och älskar att föreläsa - det spelar ingen roll om man slänger upp henne på scen oförberedd eller inte, hennes kunskapsnivå är så hög att hon alltid levererar.

 

 

Exempelföreläsningar:

  • Vad är ert företags klimatavtryck och hur minskar vi det?

  • Hållbara och cirkulära affärsmodeller - hur fortsätter vi att vara relevanta även i framtiden?

  • Circular Monday - lösningen på Black Friday

  • Vad innebär netto-noll, klimatavtryck och klimatpåverkan egentligen?

  • Ledarskap: en personlig berättelse om min resa - när jag tog ett år off och gömde mig under en sten i Kroatien

Frågor om Alexandra? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Alexandra:

Vad andra säger:

"Alexandra föreläste med den äran, hon var uppskattad av oss på BizMaker och av våra gäster på eventet. Hon satte vårt fokus på den intention vi hade ur ett perspektiv som tilltalade målgruppen."

Ewa Sandeheim, BizMaker

“Det gjorde det så lätt att ta till sig när du var så positiv och glad, det gör att man faktiskt orkar lyssna på vad som sägs och ta till sig det”

”Mycket bra presenterat, glimrande innehåll och med en lagom portion ”skrämma” vs uppmuntra kring dessa frågor.”

”Alexandra var väldigt inspirerande att lyssna på. Hon kom med mycket energi och det var precis vad jag behövde – lite jävlar anamma” 

”Det finns hopp om framtiden tycker jag när man lyssnar på sådana kunniga engagerade personer som Alexandra. Bra föreläsning.” 

bottom of page