När jag föreläser om respektfrågorna på jobbet använder jag orden vett och etikett. Det är ett uttryck som jag vet får många att tänka på vikten av att vi håller upp dörrar för varandra, tackar för senast och att låta maten tysta mun.

Det är bra. Självklart ska vi uppföra oss. Mitt fokus är dock alltid att även förmedla ett djupare perspektiv med vilket jag vill inspirera och öka medvetenheten kring fördelen av ett, i alla lägen, respektfullt bemötande.


Att vi människor behöver varandra och varandras närhet rent fysiskt råder det ingen tvekan om. Men nu, i pandemins tidevarv, när det personliga fysiska mötet blivit mer av en lyxprodukt, så blir det också så tydligt hur kvaliteten på våra jobbrelationer påverkar hur vi mår som individer.

Jag brukar hävda att våra relationer är det mest värdefulla vi har.

Och visst är det väl så? En stor del av livslånga kontakter får vi ju dessutom via våra jobb.


Samtidigt som det självklart finns positiva effekter med hemarbete finns det många som längtar tillbaka till korridorerna på jobbet och småsnackandet vid kaffemaskinen. Att jobba hemifrån passar inte alla.

Mitt viktigast råd till de som nu förlänger tiden av distansarbete är därför att vi fortsätter umgås, om än via de digitala plattformarna.

Prioritera även fikamöten och se också till att bjuda in medarbetarna i receptionen och exempelvis vaktmästeriet till utvalda möten.

Kanske kan det också vara läge att nu damma av budskapen i verksamhetens värdegrund? Detta för att stämma av att innebörden av dem faktiskt fungerar, oavsett om vi jobbar på kontoret eller hemmavid.

Att agera värdestyrt med ett uttalat fokus på inkludering är ingenting som bara kan praktiseras då ”det passar”. För att en organisation ska bli trovärdig över tid behöver förstås det inkluderande arbetssättet praktiseras och märkas hela tiden. Varje dag. Både i fysisk och digital miljö. Att du då också har fokus på vett och etikett är för mig en självklarhet. Det handlar om ett mindset kring vikten av en respektfull arbetsmiljö präglad av ett gott medarbetarskap där vi visar att vi faktiskt bryr oss om varandra. Så ja, vett och etikett på jobbet behövs. Alltid.

Annmarie Palm. Journalist och relationsexpert på Relationista AB.

Författare till boken ”Business behavior: Uppför dig – eller tappa affären”.

Många branscher och företag genomgår en svår kris för närvarande på grund av coronautbrottet och de åtgärder som tas för att förhindra för stor smittspridning på en och samma gång. Det gäller även Snackare. Vi har tvingats ställa in evenemang, föreläsare har avbokats och det är extra tråkigt med tanke på hur bra året började!

Om ni skulle vara intresserade av en digital föreläsning för er arbetsgrupp eller företag - hör av er till oss! Vi har alternativ som gör att alla era anställda, även i karantän hemma, kan ta del av innehållet.

Snackare ska komma ur denna svåra tid starkare än innan!

Varma och glada hälsningar,

William von HelandSugen på föreläsningar men orkar inte leta, administrera och boka?


Vi är glada att berätta att Snackare nu kan erbjuda företag och organisationer möjligheten att boka flera föreläsningar på en gång, till ett paketpris. Se det som en prenumeration som ger arbetsglädje!


Ni kan också låta oss fixa lokalen (exempelvis på Downtown Camper by Scandic i centrala Stockholm) samt catering genom en av vår nya samarbetspartners, Sopköket, och även en fotograf om ni så önskar.

Sopköket är grundat av vår föreläsare Filip Lundin och de driver i dag catering och restaurang på räddade råvaror! Dessutom skänker de bort måltider. Under 2019 minskade Sopköket matsvinnet med 13 ton, skänkte 3500 måltider och gick från tre personer i teamet till tolv. Fyra av dessa var nya jobbtillfällen.

Tack vare den här typen av samhällsförändrare kan Snackare erbjuda hållbar cateringmat till era event, levererat på elcykel inom Stockholm och med en noll-vision kring maten efter ett genomfört event.

Vi ser det som en dubbelvinst-situation:

  • Enkelt för er, som till ett fast och lägre pris kan boka flera föreläsningar samtidigt, med fantastiska talare och allting uppstyrt.

  • Boka hela årets föreläsningar - låt oss samla ihop till ett valfritt antal otroliga inspirationstillfällen eller för den delen lärorika kunskapstillfällen.

  • Öka glädjen och minska stressen för er personal!

  • Ett hållbart och bra alternativ!

  • Och för oss och våra föreläsare är det glädjande med fler bokningar och längre framförhållning.


Hör av er till oss och luta er sedan tillbaka – eller var med och välj vilka Snackare-föreläsare som ska komma! Det är upp till er.

Tjänsten har just lanserats av vår säljavdelning och intresset är hittills stort!


2019 blev ett väldigt fint år med ständigt stigande intresse och antal bokningar för och via Snackare. Vi har fått otroligt fin feedback och målet är förstås att växla upp och växa ännu mer under det kommande året.


Ring, mejla eller skriv till oss så kan vi boka in ett digitalt möte!

Snackare-bloggen

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46704150194 

Sweden

© 2020 by Snackare AB