top of page

En av dagens roligaste nyheter i Snackare-världen är att vi har skrivit ett så kallat ramavtal med Almi Företagspartner AB. Det innebär att vi är en av endast tre talarbyråer i landet som får pitcha på en stor del av de evenemang som Almi och fem av deras dotterbolag gör! Avtalet är skrivet på tre år men kan förlängas och vi är stolta och glada över att ha blivit valda.

(Den något pixliga skärmdumpen är tagen under dagens möte, till höger syns Henrik Dahlström från Almi Företagspartner i Östergötland AB intill Snackares vd William von Heland)


Vi hade inte kunnat göra det utan alla våra fantastiska föreläsare - så tack!


Några saker du kan göra, som en av våra föreläsare (och om du inte är det, utan bara gillar Snackare, våra värderingar och vill vara med och bidra):

• Hjälp gärna till att marknadsföra dig själv, din profilsida och Snackare i sociala medier (@snackare på instagram, vi finns även på Facebook och LinkedIn).

• Andra marknadsföringsidéer är att skicka in korta klipp som vi kan lägga ut i sociala medier, där du exempelvis berättar om dig själv eller kör en miniföreläsning på max en minut!

• Uppdatera din profil genom att mejla oss - klipp gärna ut de stycken det handlar om, så att det blir rätt.

• Föreslå andra spännande föreläsare, potentiella kunder, evenemang och annat som vi kan vara del av.


Häng gärna med mot en härlig sommar och en spännande höst när pandemin har börjat släppa sitt grepp om vårt samhälle och vi äntligen kan ordna nätverksträffar och bjuda in till mingel igen.


Vi ser fram emot att kunna ses igen!


William von Heland

Snackare talarnätverk

När jag föreläser om respektfrågorna på jobbet använder jag orden vett och etikett. Det är ett uttryck som jag vet får många att tänka på vikten av att vi håller upp dörrar för varandra, tackar för senast och att låta maten tysta mun.

Det är bra. Självklart ska vi uppföra oss. Mitt fokus är dock alltid att även förmedla ett djupare perspektiv med vilket jag vill inspirera och öka medvetenheten kring fördelen av ett, i alla lägen, respektfullt bemötande.


Att vi människor behöver varandra och varandras närhet rent fysiskt råder det ingen tvekan om. Men nu, i pandemins tidevarv, när det personliga fysiska mötet blivit mer av en lyxprodukt, så blir det också så tydligt hur kvaliteten på våra jobbrelationer påverkar hur vi mår som individer.

Jag brukar hävda att våra relationer är det mest värdefulla vi har.

Och visst är det väl så? En stor del av livslånga kontakter får vi ju dessutom via våra jobb.


Samtidigt som det självklart finns positiva effekter med hemarbete finns det många som längtar tillbaka till korridorerna på jobbet och småsnackandet vid kaffemaskinen. Att jobba hemifrån passar inte alla.

Mitt viktigast råd till de som nu förlänger tiden av distansarbete är därför att vi fortsätter umgås, om än via de digitala plattformarna.

Prioritera även fikamöten och se också till att bjuda in medarbetarna i receptionen och exempelvis vaktmästeriet till utvalda möten.

Kanske kan det också vara läge att nu damma av budskapen i verksamhetens värdegrund? Detta för att stämma av att innebörden av dem faktiskt fungerar, oavsett om vi jobbar på kontoret eller hemmavid.

Att agera värdestyrt med ett uttalat fokus på inkludering är ingenting som bara kan praktiseras då ”det passar”. För att en organisation ska bli trovärdig över tid behöver förstås det inkluderande arbetssättet praktiseras och märkas hela tiden. Varje dag. Både i fysisk och digital miljö. Att du då också har fokus på vett och etikett är för mig en självklarhet. Det handlar om ett mindset kring vikten av en respektfull arbetsmiljö präglad av ett gott medarbetarskap där vi visar att vi faktiskt bryr oss om varandra. Så ja, vett och etikett på jobbet behövs. Alltid.

Annmarie Palm. Journalist och relationsexpert på Relationista AB.

Författare till boken ”Business behavior: Uppför dig – eller tappa affären”.

Många branscher och företag genomgår en svår kris för närvarande på grund av coronautbrottet och de åtgärder som tas för att förhindra för stor smittspridning på en och samma gång. Det gäller även Snackare. Vi har tvingats ställa in evenemang, föreläsare har avbokats och det är extra tråkigt med tanke på hur bra året började!

Om ni skulle vara intresserade av en digital föreläsning för er arbetsgrupp eller företag - hör av er till oss! Vi har alternativ som gör att alla era anställda, även i karantän hemma, kan ta del av innehållet.

Snackare ska komma ur denna svåra tid starkare än innan!

Varma och glada hälsningar,

William von HelandSnackare-bloggen

bottom of page