top of page

Anders Enström

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

DSC_0765_-_Anders_Enström.jpeg

Den inspirerande läroprocessen

Anders Enström är lärare i matematik, naturvetenskap och teknik, med 18 års erfarenhet och har arbetat i Skogås och Sätra.

Skolorna är placerade i orter som finns med på polisens omdiskuterade lista över utsatta områden (riskområden är lägre, särskilt utsatta områden är högre).

Anders pratar bland annat om hur en inspirerande läroprocess kan vända en persons liv, från utsatthet till hoppfullhet.

 

För ett par år sedan utkom Anders med boken “Förlora läxan, vinn eleven” som beskriver hur hans elever, i det digitala klassrum han har byggt, visar sina kunskaper och framsteg varje dag - utan läxor eller prov.

I boken problematiserar Anders Enström den skola där läxor har blivit ett obligatoriskt inslag, trots att läxor inte ens finns i skolans styrdokument.

Det blev, så klart, massor av diskussioner både på skolor och arbetsplatser.

 

Anders har genomfört hundratals föreläsningar och workshops för skolor, kommuner och företag. Han har också pratat på världens största mässa för lärande, South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas samt den stora Edtech-mässan BETT i London.

Även SETT-dagarna i Stockholm har fått besök av Anders och hans utmanande tankar.

 

Bjud in Anders om du vill ha en annan synvinkel på hur skolan kan fungera, hur man når fram till sina elever och hur det även är applicerbart på arbetsplatser.

Exempelföreläsningar:

  • Skapa struktur med digitala verktyg. Vad är lärande - egentligen?

  • Behövs läxor och prov?

  • Hur motiverar man elever?

Frågor om Anders? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

Anders levererar en föreläsning som berör. Som publik får du följa två elevers resa genom de senare åren i grundskolan. Två elever med olika förutsättningar som båda får möjlighet att lyckas genom ett aktivt pedagogiskt ledarskap och ömsesidig respekt mellan elev och pedagog, mellan människor. Hela föreläsningen genomsyras av ett brinnande pedagogiskt engagemang där orden stöd och kreativitet både konkretiseras och exemplifieras. Anders höll en föreläsning på knappa 3 timmar men skulle utan bekymmer kunna fånga oss åhörare under en heldag. Stort tack för att du delar med dig Anders!

bottom of page