top of page

Ann-Christine Ruuth

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

62719690.jpeg

Från Åke till mitt riktiga jag

Vad tror du händer när en manlig kyrkoherde i Svenska kyrkan berättar att han i själva verket är en hon? Ann-Christine Ruuth vet.

 

När hon - som tidigare hette Åke - berättade att hon i fortsättningen ville kallas Ann-Christine tog det INTE hus i helvete.

Det blev inte ens ett herrans liv.

I stället möttes hon av en närmast kompakt tystnad.

Det var inte många i kyrkan som visste något om transpersoner och att en präst kunde vara det blev för många en chock.

För Ann-Christine blev det en ibland mycket mödosam resa där hon fick möta mångas fördomar och ifrågasättanden.

Men också mycket respekt.

 

Dottern Ester Roxberg skrev boken ”Min pappa Ann-Christine” som blev mycket uppmärksammad och ledde till att de båda hamnade hos Skavlan i SVT. Boken har nu gett upphov till en film!

”Min pappa Marianne” har snart premiär med Rolf Lassgård, Lena Endre och Hedda Stiernstedt, som slog igenom på bred front i SVT-succén “Vår tid är nu”, i huvudrollerna.

 

Ann-Christine Ruuth firar nu fem år som professionell föreläsare och rankades nyligen av EventEffect.se som en av landets 100 populäraste föreläsare. Hennes kunder är många och finns inom alla delar av samhället – polisen, landsting, kommuner, kyrkan, skolor och näringslivet.

 

Hon har en unik erfarenhet av att leva i ”båda världar”, som man och som kvinna. Och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter och hjälper åhörarna att fundera vidare över sin egen identitet, vad det faktiskt innebär att vara människa och om de normer som styr våra liv.

 

Ann-Christine har en mycket personlig stil i sin föreläsning som präglas av värme och mycket humor. Åhörarna görs på olika sätt delaktiga och aktiva i föreläsningen och frågor och synpunkter välkomnas.

 

Boka Ann-Christine för en fortbildning med arbetslaget eller en öppen föreläsning där allmänheten inbjuds. Den kommer garanterat att ge upphov till många samtal och funderingar kring vad det innebär att vara människa. Och många breda leenden!

Exempelföreläsningar:

  • Man eller kvinna. Hur vet du det? Om könsnormer, identitet och HBTQ med särskild inriktning på transpersoner.

  • Pappa Ann-Christines bekännelser. Från man till kvinna på 90 minuter. En personlig berättelse.

  • Tänk om chefen är trans?! Om inkludering på arbetsplatsen. Särskilt för chefer och HR-ansvariga.

Frågor om Ann-Christine? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Ann-Christine:

Vad andra säger:

“Vi är jättenöjda med din föreläsning och den passade bra ihop med dagen som hade temat Bli bättre tillsammans och mod. De var många som pratade om föreläsningen långt efter dagen i positiva ordalag.”

Johanna Stridh, utvecklingschef, Skanska Sverige AB

 “Vi är jättenöjda med föreläsningen! Du är en otroligt skicklig, kunnig och närvarande föreläsare som jag har stor respekt för och som jag gärna bjuder in igen om tillfälle ges.”

Åsa Åbom, Fackförbundet Vision, Linköping

“Fantastisk härlig, positiv, idéväckande, ifrågasättande föreläsning! Det var höjdpunkten på helgen!”

Anna Olsberg Tuneskog, Simskoleförbundet

bottom of page