top of page

Anna Kinberg Batra

Pressbild AKB.jpg

Moderaternas första kvinnliga partiledare

Anna Kinberg Batra (f. 1970) är rådgivare och föreläsare, utbildad vid och knuten till Handelshögskolan i Stockholm. Hon talar bland annat om politik, ledarskap, omvärld och förändring.

 

Anna Kinberg Batra valdes 2015 till Moderaternas första kvinnliga partiledare och hade kunnat vara Sveriges första kvinnliga statsminister i dag, i stället blev hon den första ledaren för sitt parti på över 100 år att tvingas avgå före ett val.

I dag är hon knuten till ledarskapsforskningen vid Handelshögskolan i Stockholm, föreläser om ledarskap i turbulenta tider, skriver krönikor i Dagens Industri och har styrelse- och rådgivningsuppdrag för olika företag och organisationer.

 

Anna Kinberg Batra har en unik, omfattande och lång erfarenhet av politik. Hon har verkat på de flesta nivåer och har utöver sin roll som partiledare även varit gruppledare i riksdagen, ordförande för finansutskottet, EU-nämnden, landsting, kommun, Europaparlamentet och sakkunnig hos statsminister Carl Bildt.

 

Utöver sin roll som politiker har Anna Kinberg Batra även stor förståelse för och kunskap om näringslivet. Hon har drivit företag själv, arbetat med startups på SSE Business Lab (vid Handelshögskolan i Stockholm) och som PR-konsult på Prime. Hon har även lett uppstarten av två rekryteringsföretag i Universum-koncernen och varit informationschef på Stockholms Handelskammare.

 

Att vara partiledare är speciellt på många sätt, särskilt när det uppstår nya utmaningar i den allt mer globaliserade värld vi verkar i och i det aktuella politiska läget som råder. Erfarenheterna och slutsatserna Anna Kinberg Batra har med sig efter sin tid som partiledare är användbara för andra företag, organisationer, ledare och medarbetare.

 

Hösten 2018 utkom Anna Kinberg Batra med boken “Inifrån”, där hon på ett personligt plan delar med sig av sin tid som partiledare.

 

I sin föreläsning “Ledarskap när allting förändras” berättar Anna med självdistans, skärpa och koppling till aktuella samhällsförändringar om:

  • Ledarskap under oklara förutsättningar.

  • Att leda i extrema omvärldsförändringar.

  • Hur organisationer påverkas av det digitala dygnet runt-samhället.

  • Att bryta norm och olika måttstockar för män och kvinnor.

 

Frågor om Anna? Hör av dig till Snackare!

 

bottom of page