top of page

Atefeh Sebdani

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

Prisklass

3AC39F29-EC30-4F40-9A63-5C5917D4E36E_1_105_c - Atefeh Sebdani Jacobson.jpeg

Från ensamkommande till tech-ledare, författare och föreläsare

Atefeh Sebdani är 5 år gammal när hon och hennes yngre bröder separeras från sina föräldrar, smugglas ut ur militärlägret de levde i Irak och tvingas på flykt till Sverige som ensamkommande flyktingbarn – långt innan det blev ett centralt ord i invandringsdebatten. Innan det hade hon flytt Iran, tillbringat tid på gatan i Pakistan och överlevt kriget i Irak. När hon tvingas ut på flykt igen i Europa så gör hon det utan sin mamma. 

Med sig bär hon genom hela resan sin mammas sista ord:

”Atefeh, det är du som har ansvar för dina bröder nu.”

 

I Sverige lämnas de på en perrong och hamnar till slut hos fosterföräldrar som inte tar emot dem frivilligt eller med glädje. Trots att hon är så liten har hon fått lära sig att ingenting kommer till den som inte jobbar hårt för det.

 

Atefeh lever som fosterbarn hos medlemmar i en sektstämplad iransk motståndsrörelse, som ser sig som en frihetskämpande organisation, och där manipuleras hennes tankar och idéer.

 

Uppväxten i Sverige är en ständig väntan på en mor som lovar att komma, men som aldrig dyker upp. Hennes miljö är fylld av övergrepp, både fysiska och psykiska. I sitt sinne tänker hon att hon aldrig kommer att bli vuxen och beslutar sig för att stanna kvar endast för att hon har lovat att ta hand om sina yngre bröder.

Hon tar på sig ett ansvar som inte är hennes och som inget barn ska behöva bära.

 

”Dessa tidiga erfarenheter gjorde mig till en ofrivillig överlevare”, beskriver Atefeh själv. ”Den grundade och drivna person som har klivit fram ur spillrorna har kämpat hårt för att uppnå lycka, frid och framgång. I dag kan jag äntligen uppleva glädje och hälsa med en egen familj och en utmanande karriär. Vägen hit var på intet sätt enkel.”

 

Atefeh hamnade i techvärlden som trainee på Microsoft, något som skulle leda till en nästan tio år lång karriär inom tech.

Hon fick gedigna erfarenheter inom både affärsvärlden och offentlig sektor, erfor många prövningar och tuffa möten, och det har slipat henne och gett henne mängder av erfarenhet att hantera människor och publik.

Atefeh har föreläst, modererat, varit konferencier och presentatör på diverse evenemang och i andra publika sammanhang:

”Jag är inte rädd för att ställa de svåra frågorna, eller rentav de självklara – kalla dem dumma – frågorna.”

 

Under de senaste åren har Atefeh varit aktiv på sociala medier, där hon har fått en trogen följarskara. Hennes formuleringar och historia fick Albert Bonniers förlag att ta kontakt med en önskan om att skriva sin berättelse för dem – hennes debutbok. Atefeh skriver på en hyllad prosa som hon kallar ”självlärd”.

Boken släpps sommaren 2023.

 

”Jag har från tidig ålder vant mig vid ett konstant flöde av bekanta såväl som främlingar, i nya kulturella sammanhang och tränats i att hantera människor. Jag älskar att lyfta, peppa och lyssna in och förhoppningsvis kunna inspirera dem tillbaka. Av alla dessa anledningar så är jag rätt säker på att du kommer vara nöjd när du anlitar mig som föreläsare.”

 

Exempelföreläsningar:

• Hur man går från överlevnad till att leva – om ensamhet och manipulation till att slå sig fri.

• Bygg en plattform! Hemska förutsättningar innebär inte att du inte kan bygga en följarskara.

• Känn ditt värde, forma dig själv - oberoende av vad andra påstår om dig. Om att behöva kämpa för att må bra och göra det man brinner för.

• Hur gick jag från att inte veta att jag älskade tech till att bygga mig en framgångsrik karriär inom det? 

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46760149508

Sweden

© 2022 by Snackare AB

bottom of page