top of page

Bella Malekian

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

bella M2.jpg
priser_edited.jpg

Dansare, entreprenör och jämställdhetskämpe

Bella Malekian (f. 1988) är konstnärlig ledare och vd på mångprisade Malmö Dansakademi som har blivit utsedd till Sveriges bästa dansskola. Det är också det första företag som har vunnit två priser på Malmö Näringslivsgala: Årets mångfaldhetspris samt Årets rookiepris.

Som verkställande direktör har Bella varit en av finalisterna till Årets unga vd hela tre gånger (2015, 2017 och 2018) och placerades som nummer 12 av 75 namn på listan över Framtidens kvinnliga ledare 2018.

Som om det inte vore nog blev hon samma år inbjuden till Sverigemiddagen på Kungliga slottet för sina bedrifter.

Redan vid 15 års ålder startade Bella Malekian sitt företag och som ung, oerfaren kvinna med invandrarbakgrund fick hon uppleva många nej, orättvisor, rasism och till och med hat. Men hon gav inte upp på sin dröm och vill i dag hjälpa andra att följa sina - oavsett hinder!

Malmö Dansakademi har nu funnits i 15 år och är Skånes största dansskola med 2000 elever varje termin och 90 danskurser varje vecka! Skolan står upp för jämlikhet och alla människors lika värde och anser att man via dans kan föra människor samman. Nyckelorden är samhörighet, respekt och integration.

Förutom att driva sitt företag turnerar Bella Malekian världen runt för att undervisa, uppträda, vidareutbilda sig, tävla, döma samt föreläsa - sin stora passion. Hon vill inspirera och ge stöd till andra människor, jobbar dagligen med att stärka människors självkänsla och kämpar för jämställdhet, kvinnors rättigheter och mångfald - inte bara inom dans utan även i samhället som helhet.

Bella Malekian har haft den stora äran att bli en officiell TEDx-talare med sin populära föreläsning ”Be your own cheerleader” som handlar om att tro på sig själv till dess andra inte har ett annat val än att tro med dig!

Exempelföreläsningar:

• Var din egen hejarklack! "Tro på dig själv till den dagen andra inte har annat val än att tro med dig!”

• Rasism, segregation och utanförskap. ”De döpte om mig till Bella."

• Invandrare - hur länge ska vi vandra?

• Uppskattande förhållningssätt – att hitta rätt i stället för att leta fel. "Det kan alltid vara värre!” 

• Hur påverkar fysisk aktivitet vår psykiska hälsa? ”Livet som dansare räddade mitt liv - bokstavligen."

Frågor om Bella? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Bella:

Artiklar:

Bella föreläser för TEDx

Vad andra säger:

"Bella Malekian har en inlevelse och passion för feminism och allas lika värde som lyser igenom hela henne. Hennes tal är emotionellt och hon lämnar publiken med en alldeles speciell känsla. Hon har en extraordinär historia och peppar publiken till att peppa sig själv."

CBS Feminist Society, Copenhagen Business School

bottom of page