top of page

Bojan Djordjic

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

Bojan_Djordjic.jpg

Lagspelaren och expertkommentatorn

Bojan Djordjic (f. 1982) är en mediepersonlighet, sportkommentator och före detta fotbollsspelare som har varit proffs i klubbar som Manchester United, Röda Stjärnan och AIK.

 

Han är född i Belgrad och kom till Sverige som barn, för att hans pappa Ranko – som slog igenom i Röda Stjärnan – skrev på för IFK Norrköping där han blev en publikfavorit.

Efter att Ranko hade lagt skorna på hyllan flyttade familjen till Stockholm.

 

Bojan Djordjic växte upp i Kista i nordvästra Stockholm och var en stor talang inom både basket och fotboll. I fotboll ingick han i BP:s pojkar födda 1982, som vann det mesta som kom i deras väg.

Till slut valde han bort basketen.

 

I skolan var det desto jobbigare. Inte för att han inte var intelligent nog, utan för att han gärna sökte sig till mer stökiga sammanhang. Och fotbollen tog mer och mer tid.

 

Som 16-åring blev Bojan Djordjic ungdomsproffs i Manchester United, rekryterad av självaste Sir Alex Ferguson, och säsongen 1999-2000 utsågs han till årets unga spelare. En utmärkelse som har tillärats giganter som Ryan Giggs och Paul Scholes – men aldrig exempelvis David Beckham.

 

Karriären fortsatte i ett antal olika klubbar, han vann ligan med Röda Stjärnan och sin svenska favoritklubb AIK och han har gjort mycket för att sprida fotbollens kraft i olika länder.

 

Nuförtiden syns Bojan Djordjic mest i tv-rutan, mest som expertkommentator. Dessutom är han ofta ute i skolor och på andra ställen och föreläser och ser alltid till att ta sig tid för unga spelare på alla nivåer.

 

Med Bojan Djordjic som föreläsare har du en kul och utmanade timme framför dig!

Exempelföreläsningar:

• Min fotbollskarriär – erfarenheter och lärdomar.

• Att jobba tillsammans som ett lag – samma som på en arbetsplats.

• Guldåret 2009. Hur AIK lyckades vinna dubbeln.

Frågor om Bojan? Hör av dig till Snackare!

bottom of page