top of page

Christina Jutterström

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

Christina_Jutterström.jpeg

Förebilden och mediaproffset 

Christina Jutterström är journalist med mångårig erfarenhet från svensk mediebransch, uppvuxen i Uppsala. Hon började sin bana på Örebro-Kuriren och Veckorevyn och resan tog henne till toppositioner där hon ofta var den första kvinnliga chefen, däribland inrikeschef på Rapport 1973, chef på Dagens Eko 1977 och för Dagens Nyheter 1982 och Expressen 1995.

 

Som en av de första kvinnliga cheferna på många höga poster i branschen är hon en förebild för många av de som kom senare, både män och kvinnor.

 

Senare skulle karriären leda till Christina Jutterström till vd-stolen på Sveriges Television, där hon satt mellan 2001 och 2006. Där hon låg bakom en stor del av digitaliseringen som gjorde det möjligt att bland annat starta Barnkanalen, Kunskapskanalen och SVT Play. 

 

Christina Jutterström bestämde sig tidigt för sin yrkesbana efter att ha sommarjobbat som barnflicka hos en kvinnlig journalist som publicerade sina texter i bland annat DN och Idun och tog en kandidatexamen i samhällskunskap, historia och nationalekonomi.

 

Hon rankar fortfarande jobbet som Afrika-korrespondent för Svenska Dagbladet som det roligaste hon har haft och har efter pensioneringen engagerat sig i en rad styrelser, däribland Folkoperan, Stockholms jazzfestival och Sven-Harrys konstmuseum. Hon har dessutom vidareutbildat sig genom att läsa astrofysik och är idag ledamot i "Pressens Opinionsnämnd", där man friar och fäller tidningars journalistik.

 

Christina Jutterström föreläser gärna om media, ledarskap och mentorskap. Hon brinner för att stödja unga ledare samt följa utvecklingen i olika branscher.

 

Exempelföreläsningar:

• Medier - nu, då och framtiden. Hur ska man anpassa sig?

• Framgångsrik och uppskattad ledare… Går det? Och hur?

• När verkligheten knackar på – hur man anpassar sig till förändringar i sin bransch och i världen.

• Medias roll i en tid då demokratin ifrågasätts.

Frågor om Christina? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Christina:

Christina föreläser för TEDx

bottom of page