top of page

Pa Modou Badije

IMG_6422.JPG
Omar_föreläsning.jpeg

Att Våga Vilja Väl

Pa Modou Badjie (f. 1983) är en av Sveriges mest populära artister och har flera gånger tävlat i Melodifestivalen. Ingen kan heller ha missat den gigantiska hitlåten “Dansa Pausa” från 2012 som svepte landet runt och fick alla från dagisbarn till pensionärer att sjunga med.

Han har också synts i tv, bland annat i TV4:s Pappapanelen, och har dessutom hållit hundratals föreläsningar från norr till söder med djup och underhållning, inspiration och livsberättelse, tårar och glädje.

I föreläsningen ”Våga vilja välja väl” bjuder Pa Modou på en inspirationsresa som får deltagarna att reflektera över hur de bemöter sina medmänniskor. Han inspirerar publiken till att möta varandra med öppna sinnen och att aldrig döma en annan människa utan att ha fått chansen att lära känna henne.

Ett samhälle är inte bara rättigheter utan även skyldigheter och Pa Modou pratar mycket om självkänsla, vikten av att ha en positiv inställning och hur man tar makten över sitt eget liv.

Föreläsningen riktar sig inte endast till ungdomar utan passar även företag och organisationer som behöver stärka gemenskapen, bygga lagkänsla och höja glädjenivån. Det blir mycket skratt, igenkänning och aha-upplevelser och, för den som så önskar, även musik.

Pa Modou Badjie är en hel show samtidigt som han väcker tankar, känslor och idéer. Han stärker deltagarna och ger råd om hur man går tillväga. Du går därifrån med ett positivt mindset och verktyg till att påverka ditt eget liv.

Den som inte är så integrerad i det svenska samhället får verktyg till hur man blir inkluderad. Och den som redan är integrerad får lära sig att se det fina man kan välja att vara en del av (integration på riktigt).

Pa Modous egen livsresa fick sig en hård törn när han, endast 5 år gammal, förlorade sin mamma. Som 12-åring flyttade han till sin pappa i Jordbro utanför Stockholm och hade kunnat hamna snett, men med hjälp av sin positiva livssyn och viktigt stöd och behövlig vägledning kämpade han sig upp - och hit.

Alla som har träffat Pa Modou vet att man lämnar mötet med ett leende, men det är också uppenbart att det finns substans där bakom. Pa Modou har jobbat hårt för att ta sig så här långt.

Efter gymnasiet utbildade sig Pa Modou till fritidsledare och tillsammans med bandet Panetoz skapade han föreningen Vägen Ut, där unga kan utveckla självkänsla och kreativitet. Med musik, dans, foto, film och poesi som verktyg hjälper föreningen dem att klara sig i samhället. Syftet är att motverka brottslighet, droganvändning och segregation. Han hjälper även fattiga familjer och arbetssökande ungdomar i Gambia.

Pa Modou framhåller för- och nackdelar inom sociala medier och visar hur man bör förhålla sig. Han föreläser på ett naturligt och

humoristiskt sätt som berör hjärtat och hjärnan på samma gång.

Som föreläsare är Pa Modou en inspirerande, positiv och underhållande föreläsare. Lyckoruset är totalt när han talar och ingen går därifrån utan ett nytt sätt att tänka. Han får deltagarna att reflektera över hur man bemöter sig själv och andra människor. Publiken får även konkreta verktyg till individens utveckling i samhället.

Exempelföreläsningar:

  • Att Våga Vilja Välja Väl

  • Självkänsla och medkänsla

  • Vett och ”Netikett”

  • Rättigheter och skyldigheter

  • Integration på riktigt

Vad andra säger:

"Den fick mig att tänka om och inse att sätta mig för nya saker i livet. Att inte låta något stoppa mig och att alltid tänka positivt. Att allt kommer att lösa sig om man kämpar."

"Den har betytt mycket eftersom att det både stärkte min självförtroende men även gjorde så att jag vill träffa fler och nya människor. I framtiden ska jag därför vara vänlig mot alla jag stöter på."

"Jag tycker att samhället behöver mer av sånna här föreläsningar. Vi behöver sprida sådan positivitet och det går så mycket bättre när folk med egen erfarenhet berättar om svåra situationer men att dem klarade att ta sig igenom dem och med bra inställning också. Det motiverar andra med svåra situationer. Hans föreläsningar sprider verkligen glädje och den var som en ögonöppnare. Han sa vissa saker som verkligen sjönk in i min hjärna och som jag inte reflekterat kring innan. Han hade verkligen rätt kring vissa saker, speciellt socialt. Varför ska det vara som det är? Man kan själv ändra på det och jag har bestämt mig för att bli mer öppen socialt för han har rätt i det han sa."

bottom of page