top of page

Doreen Månsson

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

Doreen Månsson [4720] (Arkiv - Talarfor

Mångfald, diskriminering och samhälle

Doreen Månsson är programledare, producent, föreläsare och moderator och har flera gånger nominerats för både Kristallen och Grammis och prisats för sitt arbete. Hon slog igenom i “Bolibompa” och har därefter lett program som “Doreen 21.30” och “Doreen kommer hem”.

Doreen har också gjort dokumentärer som “Välkomna nästan allihopa” om främlingsfientlighet och intolerans, tillsammans med författaren och programledaren Musse Hasselvall.

 

Den som har sett Doreen vet att hon är otrolig live, oavsett om hon är konferencier eller programledare, och ger rummet och tv-tittarna både energi och glädje.

Hon är en av få som sömlöst kan gå från allvar till skratt, beroende på situation och uppdrag.

Doreen Månsson är van vid storpublik och tuffa utmaningar och är oerhört efterfrågad i en rad olika sammanhang, både när det kommer till nöje och evenemang som kräver ännu mer av sin programledare.

 

Doreen Månsson växte upp i Nigeria och Zambia där hennes pappa var biståndsarbetare. När hon kom till Sverige och Umeå kände hon sig och behandlades plötsligt annorlunda.

– Jag växte upp utan att se färger på människor, jag såg individerna. Det gör jag fortfarande. Jag önskar att alla skulle få växa upp så, då skulle vi ha ett helt annat samhälle, har hon tidigare sagt.

På Malmvägen i Sollentuna hittade hon av en slump sin plats i Sverige. Som ensamstående mamma hade hon nu grannar som utan att tveka tog hand om hennes barn när det behövdes och hon gjorde detsamma för dem, där fanns det umgänge och gemenskap.

 

Som föreläsare berör hon ämnen från rasism till mångfald, diskriminering och samhällsgemenskap, integration och utanförskap men också sådant som religion, föräldraskap, jämställdhet och nykterhetsfrågor - Doreen Månsson dricker inte alkohol och pratar gärna om det.

Frågor om Doreen? Hör av dig till Snackare!

bottom of page