top of page

Emil Häggbom

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

Emil_Häggbom_bild.jpeg

Från missbrukare till förebild

Välkommen till Emil Häggboms värld av utbildningar och föreläsningar. Med över 10 års erfarenhet inom socialt arbete och utbildning har Emil specialiserat sig inom området gängkriminalitet under de senaste fem åren. För närvarande är han engagerad i att leda och utveckla arbetet i Botkyrka kommun, med särskilt fokus på frågor som avhopp och utanförskap.

Emil är en mycket uppskattad föreläsare som omedelbart fångar sin publik med sin energi och sitt direkta tilltal. Han berättar en gripande historia om hur motgång kan omvandlas till framgång. Genom att dela med sig av sina personliga erfarenheter och livsstilsförändringar lyckas Emil engagera sin publik på djupet, med både teoretiska insikter och praktiska exempel.

Han brinner särskilt för att föreläsa om ämnen som missbruk, droger, gängkriminalitet och utanförskap. Emil är dedikerad att dela med sig av sin kunskap till myndigheter och andra yrkesverksamma inom området.

Emil har även haft förmånen att medverka i TV- och radioprogram samt föreläst för olika professionella grupper, inklusive polisen, socialtjänsten, Uppsala universitet och andra yrkesverksamma.

Ta del av Emil Häggboms inspirerande föreläsningar och utbildningar och låt honom guida dig mot nya insikter och en djupare förståelse inom områden som socialt arbete, gängkriminalitet och bemötande. Med Emil som din guide är du på väg mot en positiv förändring och ökad medvetenhet

 

Exempelföreläsningar:

• I tron på att hjälpa. Hur påverkas folk i ens närhet av missbruk och medberoende? En föreläsning han gör tillsammans med sin mamma.

• Vändpunkten - Resan från beroende/kriminalitet och vägen ut.

• Läraren och eleven - en inkluderande skola. En föreläsning Emil gör tillsammans med sin lärare från högstadiet, kopplat till forskning och egna erfarenheter.

• ADHD, kriminalitet och missbruk - hur bemöter vi människorna och deras behov?

 

 

Frågor om Emil? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Emil:

En video från Emils föreläsning "Läraren och eleven - en inkluderande skola":

https://urskola.se/Produkter/204507-UR-Samtiden-Skolforum-2017-Lararen-och-den-stokiga-eleven

Vad andra säger:

”Tack för en super spännande föreläsning idag! Kommer att rekommendera Emil till vår skolledning i kommunen. Vi har stora problem med ungdomar i högstadiet som använder cannabis. Skolan som skickar anmälningar om det i strid ström. Funderar på att föräldrar o ungdomar skulle behöva just din föreläsning. Vi på socialtjänsten i vår lilla kommun har inte så mycket insatser att erbjuda dessa ungdomar tyvärr. Men vi skulle behöva inspiration till att hitta nya vägar att bemöta problematiken!"  Socionom, Socialtjänsten Verksam

"Det här är vad som är framgångsfaktorer för alla elever inte bara de stökiga. Hur och konkreta exempel lämnar jag åt Katarina Åkerman och Emil Häggbom att berätta om. Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att lyssna på dem igen."

"Det unika med den här föreläsningen var att den inte hölls av en lärare som slog sig för bröstet och berättade hur duktig hen är med sina stökiga elever. Utan den hölls av den stökiga eleven, Emil som berättade hur viktigt lärarens förhållningssätt har varit för hans framtidsmöjligheter. Läraren, Katarina berättade om sina viktigaste framgångsfaktorer för att nå dessa elever, framgångsfaktorer som hon knöt ihop med forskning inom området.

Under mina år som lärare har jag mött dessa elever, som av olika anledningar anses stökiga. På senare år har det blivit extra många, eftersom dessa elever tenderar att ”straffa ut sig” och därmed missar viktiga baskunskaper. Jag känner starkt för dem och vet att jag får bra kontakt med de flesta. Bra kontakt och förståelse för elevens situation är också en av de viktigaste framgångsfaktorerna som forskning, Katarina och Emil lyfter fram."

Maria Björsell, Värmdö Kommun

bottom of page