top of page

Emilio Dauvin

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

Emilio Dauvin.jpeg

Investerare, bolagsbyggare och sanningssökare

Emilio Dauvin (f. 1978) är född och uppvuxen i Kista i Stockholm.

 

Efter studier på Handels och KTH har han arbetat på prestigefyllda konsultfirman McKinsey & Company, var därefter senior investerare på SEB Private Equity och driver numera sin egen investeringsverksamhet Being & Investments samt gör investeringar i startups (dvs nya bolag) i techbranschen.

 

Emilio har arbetat med investeringar och rådgivning på ledningsgrupps- och styrelsenivå i över 20 år, i både onoterad och noterad miljö, sitter i dag i flera bolagsstyrelser (bland annat Project Cosimo och Mobilgirot) och har medverkat i styrelser för bolag som iZettle, Soluno och Accedo.

 

Han har ett brinnande intresse för konst och jobbar för att göra konsten mer tillgänglig, både för potentiella utövare och åskådare. Konsten hjälper oss att se det vi vet (och inte vet) om världen och oss som människor, vilket bidrar till en mer upplyst värld.

 

Han tror att det viktigaste vi har i vårt samhälle är förmågan till sanningssökande genom dialog. I såväl investeringsfrågor, samhällsfrågor samt individuella frågor, är det viktigt att mötas, dryfta olika perspektiv och föra en ärlig, och samtidigt modig dialog för att nå fram till sanningen. Det utvecklar oss som individer och för vårt samhälle framåt.

 

Emilio pratar gärna om investeringar, ekonomi, livsmål, politik och konst.

 

Exempelföreläsningar:

• Bitcoin – shitcoin. Vad driver intresset för kryptovalutor? Och hur blev en hel värld lurad?

• Artificiell intelligens. Påtaglig dumhet. Hur kan vi motverka att ett nytt klassamhälle, som bestäms av intelligens, växer fram.

• Internet of things = payment of things. Hur vi i framtiden blir vandrande plånböcker.

• Aktiemarknaden: Förstå den - och klå den.

• Drivkraftens faror i en gudlös värld. Om den drivna människans förmåga att fånga och förlora mening.

• Jakten på den sanningssökande organisationen. En förortspräglad och Kafkaartad resa från Boston till Svedala.

• Varför kostar konsten?

Frågor om Emilio? Kontakta Snackare!

bottom of page