top of page

Eva Hamilton

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

evabild_röd_kappa.jpg

Ledarskap & förändring

Eva Hamilton är född och uppvuxen i Stockholm men levde några av sina första år i Etiopiens huvudstad Addis Abeba.

Hon har en lång karriär som journalist bakom sig, bland annat på SVT:s nyhetsprogram, som korrespondent i Bryssel och därifrån som chef för nyhets- och samhällsprogrammen samt för SVT Fiktion.

 

2006 tillträdde Eva Hamilton som vd för SVT och under sina år högst upp i ledningen arbetade hon mycket med SVT:s digitalisering och digitala tjänster som SVT Play och att planera om bolagets nyhetsredaktioner.

 

”Vi finns inte i Södertälje. Vi har ingen redaktion på Järvafältet. Ingen i Helsingborg. Storstädernas tillväxt har under de senaste 15 åren varit så grandios och SVT är inte organiserad i enlighet med den”, sa hon till DN i mars 2014.

2014 avgick Eva Hamilton som vd och i dag har hon styrelseposter i bolag som LKAB, Lindex, Fortum och Nexiko. Hon har varit senior advisor på konsultbolaget JKL sedan 2017.

Eva Hamilton har betydande kunskaper om ledarskap, journalistik, mediebranschen, affärsutveckling, #metoo-rörelsens konsekvenser och integrationsfrågor. 2009 prisades hon som Årets ledare av tidningen Affärsvärlden och 2013 tilldelades hon Årets förändringsledare vid Change Management Forum i Stockholm, ett pris som delas ut av KTH och Swedish Learning Association.

 

Eva är en erfaren moderator, samtalsledare och talare som passar för stora som små verksamheter. Hon föreläser gärna om förändringar i organisationer och om att leda företag under tider av genomgripande förändring.

 

2016 välkomnade Eva Hamilton och hennes familj två syriska pojkar. Vardagen förändrades när hon blev småbarnsförälder igen och nygamla diskussioner uppstod vid matbordet.

 

Hur bör Sverige förändra sin bild på religion, förändringar och olika samhällen för att få till en lyckad integration är frågor Eva kan ge en verklig uppfattning av.

Exempelföreläsningar:

• Att genomföra och anpassa sig till en organisationsförändring.

• Media i dag – vad finns det för lärdomar att dra av utvecklingen?

• Att leva i och med integration i sitt hem – från faror till kärlek och inspiration.

• Hur man lever med ett av landets mest utsatta och uppmärksammade uppdrag.

• Att leda ett företag från monopol till stor konkurrens.

• Vikten av att vara snäll.

Frågor om Eva? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Eva:

bottom of page