top of page

Filip Lundin

Filip Lundin.jpeg

Hållbarhet i verkligheten

Filip Lundin (f. 1992) är grundare av Sopköket AB och föreläser bland annat om hållbarhet, att bygga företag som tar tillvara de resurser vi har och hur du kan förändra ditt liv eller din verksamhet.

 

Sopköket driver catering och restaurang på räddade råvaror. På så sätt är de en del av lösningen - och minskar matsvinnet, skapar jobb och skänker dessutom måltider.

Filip Lundin grundade Sopköket sommaren 2015 efter en längre resa i Indien och med en dröm om en food truck, en restaurangvagn som kan stanna på olika platser och servera mat.

Sedan dess har han hunnit med allt från att laga skolmat till en grundskola i Husby, till att driva en restaurang i Söderhallarna i Stockholm och att göra 1000 wraps till TED Talks.

 

2019 minskade Sopköket matsvinnet med 13 ton, skänkte 3500 måltider och gick från tre personer i teamet till tolv. Fyra av dessa var nya jobbtillfällen.

Sopköket har nu över 200 cateringkunder och levererar till 1-4 evenemang varje dag. I Stockholm levereras maten med el-cykel och tillsammans arbetar de anställda hårt med en noll-vision kring maten efter ett genomfört event.

 

Filip föreläser även om hur han, på tre månader, blev helt fri från allvarlig tinnitus och om att hitta sin motivation efter en längre depression. Som talare är han uppskattad för sitt fria och transparenta sätt att dela med sig av sina erfarenheter.


Följ med på Filips spännande resa!

Exempelföreläsningar:

  • Minskat matsvinn i hemmet - Filip delar en ny matlagningsteknik för både hemmet och det professionella köket som gör att du kan minska matsvinnet på ett roligt sätt samtidigt som du får kontroll över ditt kök och din tid. Tekniken kombinerar din frys med hur kockar arbetar och inkluderar en kort introduktion till matsvinnet i världen och Sopköket, live matlagning (fysiskt eller digitalt), kökshacks och recept, samt en 16 sidor lång digital kokbok i PDF-format med en Q&A-session. 

  • Cirkulär ekonomi i realiteten - en drivkraft för ökad vinst - Planetens vinning kan driva ditt företags ekonomiska vinst. Lyssna på Filip Lundin, grundare av Sopköket, och hur han ökade sin personaleffektivitet med 80% samtidigt som han 4-dubblade mängden minskat matsvinn och skänkta måltider under pandemin.

  • Hållbart företagande - Filip håller föreläsningar om hållbart företagande med Q&A för elever i högstadiet, gymnasiet och universitetet. Temat är att våga begå misstag och inkluderar lärdomar från Filips misstag, hur han lyckats få sponsoravtal med över 30 företag, hur han startade Sopköket utan startkapital, och mer.

Studiebesök:

  • Spendera en halvdag med Sopkökets team och njut av en måltid tillsammans med grundaren Filip som ger en personlig föreläsning. Utforska olika aspekter av hållbart företagande och lär dig av Filips erfarenheter och lärdomar från hans resa som grundare av Sopköket. Detta är en unik möjlighet att få en djupare förståelse för hur man kan driva ett hållbart företag och samtidigt njuta av en gemensam måltid tillsammans med ett passionerat team.

Frågor om Filip? Hör av dig till Snackare!

bottom of page