Filip Lundin

Filip Lundin.jpeg

Hållbarhet i verkligheten

Filip Lundin (f. 1992) är grundare av Sopköket AB och föreläser bland annat om hållbarhet, att bygga företag som tar tillvara de resurser vi har och hur du kan förändra ditt liv eller din verksamhet.

 

Sopköket driver catering och restaurang på räddade råvaror. På så sätt är de en del av lösningen - och minskar matsvinnet, skapar jobb och skänker dessutom måltider.

Filip Lundin grundade Sopköket sommaren 2015 efter en längre resa i Indien och med en dröm om en food truck, en restaurangvagn som kan stanna på olika platser och servera mat.

Sedan dess har han hunnit med allt från att laga skolmat till en grundskola i Husby, till att driva en restaurang i Söderhallarna i Stockholm och att göra 1000 wraps till TED Talks.

 

2019 minskade Sopköket matsvinnet med 13 ton, skänkte 3500 måltider och gick från tre personer i teamet till tolv. Fyra av dessa var nya jobbtillfällen.

Sopköket har nu över 200 cateringkunder och levererar till 1-4 evenemang varje dag. I Stockholm levereras maten med el-cykel och tillsammans arbetar de anställda hårt med en noll-vision kring maten efter ett genomfört event.

 

Filip föreläser även om hur han, på tre månader, blev helt fri från allvarlig tinnitus och om att hitta sin motivation efter en längre depression. Som talare är han uppskattad för sitt fria och transparenta sätt att dela med sig av sina erfarenheter.


Följ med på Filips spännande resa!

Exempelföreläsningar:

  • Hållbarhet i verkligheten - så kan du transformera ditt företag och ditt tänk.

  • Matsvinn och jordens resurser.

  • Så blev jag fri från tinnitus - på tre månader!

Frågor om Filip? Hör av dig till Snackare!