top of page

Filmon Tumizghi

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

FilmonTumizghi_1700x2380 - Filmon Tumizg

Entreprenör, podcastgrundare och andra generationen svensk

Filmon Tumizghi kom till Sverige 1985 som ettåring. Familjen flydde från inbördeskrigets Etiopien, något som senare slutade med Eritreas självständighet 1993.

 

Filmon är en entreprenör och egenföretagare som idag arbetar med arbetsmarknadsfrågor samt inkludering på arbetsmarknaden. 

Tidigare jobbade Filmon som programansvarig på Tillväxtverket med ansvar för flera projekt nationellt, syftet var att locka fler unga till entreprenörskap, teknik och den svenska industrin. Filmon har även en bakgrund inom det civila samhället där han arbetade med frågor kopplat till företagens roll i inkluderingsprocessen samt vikten av att våga tänka nytt". 

 

Filmon är grundare och programledare för podcasten "Andra generationen svensk" där han intervjuar och samtalar med framgångsrika svenskar med invandrarbakgrund. Idén till podden - som har tusentals lyssnare - fick han en varm sommardag 2018, något han berättar mer om i sina föreläsningar.

 

Han har föreläst ett hundratal gånger i frågor som handlar om integration, arbetsmarknad och framtiden i Sverige. Detta sammanvävt med historia och humor som ger åhörarna en chans att gå igenom en dörr till ett rum de inte visste existerade. Filmon tar publiken med sig på sin resa och i sin analys av ett Sverige som i dag står inför både stora utmaningar och möjligheter.

 

Filmon Tumizghi har inte svaren på integrationsfrågorna men ger lyssnarna chansen att fundera på om frågorna är rätt ställda från första början.

Vad gör vi nu?

 

Exempelföreläsningar:

  • Andra generationen svensk, vad gör vi nu? En berättelse om integration.

  • Arbetsmarknaden då och nu, hur hänger allt ihop?

  • Fast mellan en demokrati och en diktatur i Sverige. Hur kan vi förstå nyanländas resa bättre.

Frågor om Filmon? Hör av dig till Snackare!

bottom of page