top of page

Gina Johansen

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

IMGP4691 (2).jpg
IMG_20190308_223626_480.jpg

Äventyraren och inspiratören

Gina Johansen (f. 1991) är en svensk äventyrare som brinner för att testa sina gränser både mentalt och fysiskt. 

Med hjälp av fantastiska bilder och videoklipp berättar hon inte bara om sina äventyr utan motiverar och inspirerar, får publiken att värdera det vi har och ger oss verktyg för att följa våra drömmar.

Varför är det så viktigt att utmana sina rädslor och lämna sin trygga miljö? Varför blir vi frustrerade och hur påverkar det oss i olika situationer?

Gina berättar om sina egna erfarenheter och väver in fakta för att få sin publik att gå hem med nya och positiva tankar där allt är möjligt.

 

Vintern 2018 begav sig Gina ut på en två månader lång soloexpedition på skidor från Nordkap i Norge till Jäckvik i Arjeplog. Gina skidade 150 mil ensam och upplevde temperaturer ned till minus 37. Fem dagar innan Gina startade från Nordkap hade hon aldrig sovit i tält vintertid, åkt skidor eller navigerat.

Det var ett äventyr som gav mersmak men också bevisade att allt är möjligt - bara man tror 100 procent på sig själv och inte ger upp.

 

I dag bor Gina i Finnmark och har ytterligare två stora äventyr bakom sig.

I början av 2019 gick hon ensam till fots över Bajkalsjön i Sibirien. Hon blev den första kvinnan att gå från den sydligaste byn till den nordligaste byn - nästan 70 mil på två veckor. Några av utmaningarna var temperaturer ned mot minus 40, oväder och issprickor med öppet vatten.

Sommaren 2019 vandrade hon över 260 mil tillsammans med sin sambo och hund från Lindesnes (Norges sydligaste punkt) hem till Nordkap (Norges nordligaste punkt) ett äventyr som tog 102 dagar genom Norges fantastiska natur.

Exempelföreläsningar:

  • Utmana dina rädslor och genomför det du drömt om.

  • Escape the ordinary - En föreläsning fylld av inspiration, motivation och häftiga berättelser ifrån mina äventyr.

  • Målsättning och motivation - så når du dit.

Frågor om Gina? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

Stort tack för att du kom till oss på Bruksskolan och berättade för våra elever om dina äventyr, både gjorda och kommande! Eleverna uppskattade detta mycket! Du fångade elevernas uppmärksamhet och svarade så bra på elevernas kloka frågor och funderingar! Barnen tyckte också det var spännande att få ett litet smakprov på turmaten du hade med dig... De förvånades dock över att det faktiskt smakade gott! Lycka till på ditt äventyr och alla kommande aktiviteter du tar dig för!

Carina Waljehorn Lärare, Bruksskolan Färgelanda Kommun

Gina Johansen hadde foredrag på Perleporten Kulturhus 10.april 2019. Meget interessant og imponerende fortelling om tanker som ligger bak en slik reise som hun hadde over Lake Bakal i Russland. Og ikke minst, hvilke refleksjoner hun gjorde seg under en reise over 15 dager alene over isen. Modig, sterk, sårbar, ydmyk og kunnskapsrik er stikkord jeg vil trekke frem, om jeg skulle beskrive Gina utfra turen hun ga oss i sitt foredrag. Til å bli virkelig imponert og rørt over.

Birgit L. Johansen - daglig leder Perleporten Kulturhus

bottom of page