top of page

Jenny Uneby

Jenny Uneby 2 - Jenny Uneby.jpg

Moderatorn och föreläsaren med ena benet i tech-branschen och andra i framtiden

Jenny Uneby (f. 1995) är en engagerande moderator och föreläsare med ena benet i tech-branschen och det andra i framtiden. Hon arbetar på Microsoft med att vägleda kunder genom digital transformation och ser varje dag hur det nya arbetslivet tar form runtomkring Sverige och världen.

 

Hennes starka engagemang för mångfald och inkludering, bland annat som prisbelönt projektledare för utmärkelsen Årets tech-tjej, vävs samman med framåtblickande och faktabaserade diskussioner om samhällets utveckling. Med hjälp av data utforskar Jenny de implikationer en ny generations drivkrafter för med sig och vad de kan komma att innebära för hur vi lever, arbetar och relaterar till varandra. 

Oavsett sammanhang och publik skapar Jenny en positiv och öppen atmosfär, där hon med sin geniuna närvaro följsamt såväl modererar som föreläser. Hon är född och uppvuxen i Boden, en stad som fortfarande ligger henne varmt om hjärtat - precis som Norrbottensregionen i helhet. Numer är Jenny bosatt i Stockholm, där hon på sin fritid gärna målar, skriver, eller löptränar med hunden Kelly. Med ständigt lärande som drivkraft har hon även studerat psykologi, kriminologi och sociologi vid sidan av sitt arbete, områden som hon gärna använder för att nyansera sina slutsatser om mångfald och inkludering, det nya arbetslivet, jämställdhet och vår samhälleliga framtid. 

År 2019 tog hon emot Umeå Handelshögskolas och Swedbanks alumnistipendium för sitt arbete som främjat utveckling samt lärosätets utbildning- och forskningsverksamhet. Vid samma lärosäte avlade hon även sin civilekonomexamen, under vilken hon bland annat fördjupade sig i beteendevetenskap och hur vi hanterar såväl vänskapsrelationer som konflikter på arbetsplatsen. 

 

Exempelföreläsningar:

  • Jämställdhet inom tech-branschen - var står vi idag och hur kan vi som företag driva förändring?

  • Disruptionen av arbetslivet är här - hur en ny generations drivkrafter förändrar spelplanen

  • Leva för att arbeta eller arbeta för att leva? - Hur ett samhälle med ökat utrymme för det mänskliga formas framför våra ögon

bottom of page