top of page

Jonas von Essen

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

Jonas von Essen [4771] - Foto Annika Ber

Mannen med världens bästa minne

Jonas von Essen (f. 1991) har gjort en mirakulös resa från glömsk drömmare till tvåfaldig minnesvärldsmästare.

På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower och svenska realityserier till australiska bilreklamer.

Våren 2018 nådde Jonas dessutom nästan hela vägen till seger i TV4:s “Talang”, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi! Hur många kan du?

 

Bakom den fenomenala minnesförmågan finns tekniker som är så enkla att vem som helst kan lära sig dem och samtidigt så underhållande att åhörarna på Jonas föreläsningar ofta viker sig dubbla av skratt.

Genom en trollbindande blandning av interaktiva övningar med publiken, förbluffande minnesdemonstrationer och fascinerande förklaringar tas de som lyssnar med genom en färgsprakande redogörelse för hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande Dolly Parton och en arg kille med en kycklingklubba i ögat kan hjälpa dem att komma ihåg precis vad de vill!

Exempelföreläsningar:

  • Skaffa ett superminne - hur jag gick från glömsk drömmare till vandrande hårddisk med tekniker som vem som helst kan lära sig!

  • Minnesshow - häpnas och förbluffas av killen med världens bästa minne!

  • Minneskurs - Ingående workshop där deltagarna på djupet får lära sig hur minnestekniker fungerar och tappa hakan över sina egna oanade förmågor!

Frågor om Jonas? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Jonas:

Vad andra säger:

"Sagolikt!"

Lars Lagerbäck, f. d. förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll.

“Jonas föreläsning fick sånt otroligt fint mottagande! Den stora snackisen på resterande delen av mötet var hans framträdande. Det första jag gjorde när jag kom hem var att köra testet med de tio största länderna på min sambo… Avtryck”

Joakim Andreasson, professor i kemi vid Chalmers Tekniska Högskola.

"Jonas föreläsning var utan tvivel en av de absolut bästa föreläsningarna som jag varit på – ja, kanske den allra bästa. Han är personlig, han är underhållande, han är inspirerande och hans minnesförmåga är helt fenomenal! Du kan nöja dig med att bara bli inspirerad och imponerad. Eller så kan du välja att gå vidare och pröva några av hans minnestekniker. För det är faktiskt så – alla människor kan skaffa sig ett superminne, något som kan användas både i vardagen och på jobbet. Så, om du står i begrepp att boka in en föreläsare – boka Jonas nu på direkten medan du kommer ihåg det!"

Jens Ingelsäter, strategisk rådgivare DirSys.

“Jonas von Essen var en fantastisk personlighet att få ta del av på scenen. Han förvandlade det flera av oss trodde var ett komplicerat ämne till en timmes begåvad underhållning. En föreläsning fylld med värme, humor och metodik som gav oss kunskaper för livet”

Joe Formgren, Affärsnätverket Effect plus.

bottom of page