top of page

Karin Jordås

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

210611-C&L-Karin-Jordås-7532.jpg

Kommunicera bättre!

Karin Jordås är läraren och rektorn som arbetade många år i socioekonomiskt utsatta områden och som blev generalsekreterare för en av drottning Silvias ideella organisationer för ungdomar.

Hon har genom åren träffat tusentals ungdomar och deras föräldrar och är diplomerad coach och utbildad handledare.

 

Föreläsningarna har handlat om allt från att sätta gränser till att ha tonåringar, från syskonskap och position i syskonskaran till #metoo för föräldrar.

 

Karin Jordås har tidigare varit generalsekreterare i Mentor Sverige, vars uppdrag var att stärka ungdomar för att förebygga droganvändning. Tack vare sin framgång blev hon även generalsekreterare för Mentor International, som finns i 30 länder.

“Jag har varit med om stora framgångar och fått pris som rektor och blivit nominerad till andra priser som chef. Men jag har också fått sparken och blivit uthängd i media som en dålig chef. Därför håller jag föreläsningar om kommunikation, ledarskap, att acceptera sina egna och andras brister och hur nederlag kan bli en styrka”, säger Karin Jordås.

 

Mentor Sverige genomgick en enorm tillväxt under tio år, tredubblade omsättningen och ökade antalet ungdomar i verksamheten från några hundra till över 17000.

 

Det senaste åren har det skrivits mycket i medierna om så kallat låg-affektivt bemötande, ofta kritiskt. Karin Jordås har stor erfarenhet av detta ämne efter sina år som högstadielärare och rektor i områden som präglas av stora sociala utmaningar. Hon har bland annat arbetat mycket med ungdomar som inte klarade att gå i vanlig skola över huvud taget.

Därifrån har hon också erfarenhet av familjeterapi och tydligt ledarskap.

 

Sedan slutet av 2018 driver hon egna bolaget Karin Jordås AB där hon brinner för att stötta och hjälpa organisationer att nå ett högre resultat och arbeta mer effektivt med människan i fokus. Hon jobbar med arbetsgrupper där medarbetarna styr vad som ska förbättras och kombinerar det med coachning av chefer.

- Min vision är ett mer rättvist, mer inkluderande, samhälle, där människor känner att de har makt att påverka sin egen situation. Mitt hjärta slår lite extra för unga kvinnors situation, förklarar Karin Jordås.

 

I sitt cv framträder en drivande, positiv, orädd chef som har lätt att se helheten och förstå sammanhang. Som har tvingats hantera tuffa personalärenden, uppsägningar och stöd till personal i kris.

Karin Jordås har i många år arbetat nära socialtjänsten kring övergrepp, i hedersrelaterade frågor och våld mellan ungdomar.

I Hofors kommun, inom socialtjänsten,  var hon konsult som arbetade med grupper i konflikt och ägnade tid åt förbättringsarbete och att tydliggöra målen.

 

Hennes ledarskap beskrivs som rakt och tydligt med stor förmåga till kommunikation, vilket hon menar har med det coachande ledarskapet att göra.

- Jag är en extrovert person och kommunicerar med snabb återkoppling. Jag är handlingskraftig, lösningsinriktad, strukturerad och inlyssnande med förståelse för komplexa situationer.

Exempelföreläsningar:

  • Från helvete till himmel - om att att vara tonårsförälder.

  • Kommunicera bättre - hur når vi varandra?

  • Förändra och förbättra din organisation - mångåriga chefens tips.

  • Förebygg stress - för din egen och dina anställdas skull.

Frågor om Karin? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"Karin Jordås har hållt många föreläsningar om föräldraskap hos oss på SEB. Alltid inspirerande och väldigt uppskattat. Karin har ett stort kunnande och ett varmt hjärta som hon frikostigt delar med sig av."

Ylva Lipkin, design manager

bottom of page