top of page

Karl Lillrud

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.23.06.png

> 40000 kr

Prisklass

Karl Lillrud .jpg

Framtidens retail med internet of things

Karl Lillrud (f. 1980) sitter i styrelsen för friskolekoncernen Jensen Education och arbetar som mentor och business coach åt entreprenörer och företag världen över.

 

Redan som 16-åring startade Karl Lillrud sitt första bolag, en IT konsultfirma.

“Jag kom till företag och löste deras IT-problem - det var hur kul som helst”, säger Karl Lillrud och tillstår att det inte fanns så mycket kunskap kring sådana utmaningar på den tiden.

 

För att få en uppfattning om vad pengarna betydde för honom konverterade han dem till något som var hanterbart för en tonåring - han räknade på hur många gympaskor han kunde köpa. Tills en kund tyckte att det var oacceptabelt låg debitering och fick honom att åtminstone dubbla sin taxa.

 

Sedan dess har Karl Lillrud experimenterat med en rad bolagskonstellationer där han har gjort allt från data via att starta ett företag i Thailand som skulle utrota Denguefeber till att leva i Sillicon Valley och driva startups och sedan den första inredningsbutiken på nätet i Norden. 

Vid ett tillfälle hade han så många idéer att det var svårt att hinna med alla samtidigt - i stället kom han på att han skulle starta ett nytt bolag i månaden för att utvärdera faktiska resultat ett år senare.

 

“Allt började med att jag som dyslektiker uppfattade att alla sprang om mig i skolbänken, så jag slutade följa samma spelregler och testade andra vägar”, säger Karl Lillrud.

“Jag började med det som i dag kallas entreprenöriellt tänk.”

 

Han beskriver en person som gör saker som andra kanske uppfattar som omöjliga idéer, exempelvis att simma på lunchen varje dag. (Det blev svårare och svårare när vintern kom, till slut var han tvungen att bryta upp en lång ränna i isen för att kunna simma i 20 minuter.)

“Det visade sig vara briljant. Jag fick en helt annan kontakt med mitt mentala och fysiska jag, det tog bort bruset - just där och då handlade det om att överleva”, berättar han.

 

För Karl Lillrud har det alltid handlat om att ta sig vidare, förbi hinder. Som han säger:

“Det är bättre att alltid vilja mer än att aldrig vara nöjd, det finns en skillnad där.”

 

Karl Lillrud har över 23 års erfarenhet av entreprenörskap och vid sidan av att driva bolag föreläser han över hela världen för att dela med sig av sina erfarenheter och sin stora kunskap. Han har gjort ett TED-talk om att göra det omöjliga möjligt, vilka olika verktyg man kan använda samt hur vi utmanar oss själva för att använda oss av vår mer kreativa sida och ge utrymme för det entreprenöriella som brinner inom oss.

 

Som mentor för andra företag handlar det ofta om att utveckla och möjliggöra för ett bolag att växa snabbare. Det gör han genom flertalet metoder och nämner sådant som att förstå vilka som finns med på resan, varför och vilket mål var och en har, hur stor budget man har, vilka tankar och idéer som finns och vad finansiärerna säger men framför allt hur mottagaren ser ut - kunden. Samt hur vi skiljer oss från konkurrenterna och skapar en mer attraktiv produkt.

 

Karl Lillrud inspirerar och utbildar din publik och får dem att se de möjligheter som andra kanske inte ser när de snarare tar rygg på sina konkurrenter.

Exempelföreläsningar:

  • Använd din inre inspiration för att göra det omöjliga - så gjorde jag.

  • Bygga ett snabbt växande företag - vad behöver du? Hur går det till?

  • Hur ser framtiden för handeln ut?

  • Internet of Things och hur det förändrar förutsättningarna för en miljövänligare värld.

  • De mest effektiva verktygen från mina 23 år som entreprenör.

  • Skapa en enad organisation som arbetar snabbare och mer effektivt.

  • Förstå de mångkulturella möjligheterna.

  • De entreprenöriella verktygen som gör att du skiljer dig från mängden.

Frågor om Karl? Hör av dig till Snackare!

bottom of page