top of page

Klara Svensson

klarablå 3 (1).jpg
Klara Svensson.jpeg
Svensson_vs_Laurén_(1).jpg

Hur blir man bäst på det man gör? 

Klara Svensson (f. 1987) vet hur en proffsboxare i världsklass måste vara. Smart, snabb, stark… Och aldrig någonsin blotta sin trötthet eller smärta.

Hon har vunnit WBC-silver i lättvikt och bärgat två medaljer i EM samt tre VM-medaljer.

Klara Svensson var 14 år när hon första gången tog på sig ett par boxningshandskar - och sedan den dagen var hon fast.

Amatörkarriären gick snabbt framåt och efter ett antal tunga medaljer i både nationella och internationella mästerskap erbjöds hon 2011 en chans att bli proffs.

Vi har sett henne i flera mycket uppmärksammade matcher, exempelvis mot flerfaldiga världsmästaren Cecilia Brækhus från Norge och landsmaninnan Mikaela Laurén.

Vid sidan av idrotten har Klara Svensson utbildat sig till rekryteringskonsult samt pluggat arbetslivshälsa, idrottspsykologi och kreativt skrivande. Hon har även arbetat som säljare och make-up-artist.

Vi har också hört henne som expertkommentator för Viasat i både Sverige och Danmark.

En av Klara Svenssons viktigaste frågor rör ungdomar och deras villkor och hon är därför engagerad i Mentor Sverige.

I dag är hon också en uppskattad föreläsare. Hon arbetar hårt för att få en bra kontakt med sin publik och nå in på djupet. Humor och brutal ärlighet är några av hennes grundpelare och det leder till att hon både utmanar och inspirerar, oavsett kön, yrke, bakgrund eller idrottsintresse.

Klara Svensson utforskar frågor kring hur det är att vara professionell boxare, hur man undviker att fastna i negativa tankemönster och hur man hittar en väg för att bli bäst på det man gör - inom sportens värld eller utanför.

I det ingår frågeställningar som hur man bygger ett team, hur man får med sig alla på tåget och hur man hanterar hård press i yrkeslivet.

Hur tar vi kontroll över vårt eget välbefinnande?

Exempelföreläsningar:

  • Från läppglans till näsblod - en föreläsning om kontraster och fördomar.

  • Målfullness - hur blir man bäst i världen?

  • Våga vara obekväm - om hur man utmanar sig själv och sina gränser och lämnar sin trygghetszon. Om du inte är där du vill vara i dag, hur kommer du dit?

Frågor om Klara? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"Föreläsningen var jättebra! Väldigt personlig och superintressant. Den fick högst betyg av all våra pass under kickoff med 4,47 i snitt av 5."

Atea, 2018

"Ungdomarna var så nöjda och har gett så många komplimanger efter föreläsningen. Killar som tjejer tyckte det var spännande och väldigt inspirerande."

Skåneidrotten, 2019

"Vill verkligen tacka och framföra att ALLA som lyssnade tyckte det var sååå bra! Kunde inte blivit bättre!"

PonCat Equipment, 2019

bottom of page