top of page

Lena Koerth

Lena Koerth_edited.jpg

Proptech-revolutionär- fastigheter och digitalisering 

Lena Koerth (f. 1988) är svensk och polsk och uppvuxen både i Danmark och Sverige. Hon fick sitt första jobb i byggbranschen som 17-åring och började sälja spik och skruv. 21 år gammal tog hon examen som byggingenjör från Malmö Högskola och blev med sin flerspråkighet platschef för polska byggarbetare i ett bostadsprojekt.

Det var under en resa till USA som Lena Koerth upptäckte att nya boenden i olika former paketerades som egna varumärken fyllda med service och tjänster, något som inte fanns i Sverige – property branding.

Hon såg potentialen och lanserade idén i Sverige, vilket har gett henne möjligheten att utforma sin egen tjänst hos flera av Sveriges mest exklusiva bostadsbolag med visionen att introducera nya boendekoncept till Sverige.

Lena Koerth har bland annat varit inblandad i några av landets dyraste bostadsprojekt.

 

Hon övergick senare till att utveckla innovativa och moderna bostadskoncept med tjänster och service genom sitt nystartade bolag Koerth Property Branding.

 

Lena Koerth är i dag chef för fastighet och retail på det amerikanska techbolaget BASE2 där hon hjälper flera av Sveriges största fastighetsbolag att transformeras och digitaliseras - ett ämne som placeras under "proptech-revolutionen" och en väg till att skapa mer hållbara livsstilar.

 

Hon är även styrelseledamot i ett investmentbolag som ägs gemensamt av fastighetsbranschen och som har bildats med målet att utmana industrin till mer nytänkande kringtjänster, bland annat ett ”Hemnet" för lokaler.

Lena Koerth utsågs 2016 till en av Sveriges 101 supertalanger i tidningen Veckans Affärer och har varit ung mentor åt statens största fastighetsbolag, Akademiska Hus, för att dela generationsöverskridande insikter.

 

Hon håller gärna föredrag om digitalisering, framtidens boendekoncept, servicekonsumtion, fastighetsbolagens nya roll i en digital tid där branschen släpat efter och hur det genererar nya intäkter.

 

Exempelföreläsningar:

• Nu tar bostaden hand om dig i stället för tvärtom! 

• Så ökar fastighetens värde med digitalisering och tech.

• Fastigheten som plattform - vad innebär det för bostadsbolagen?

• Framtidens bostadshus - en hybrid mellan boende och tjänster.

Frågor om Lena? Kontakta Snackare!

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

bottom of page