Leon Reuterström

Prisklass

Från elithockeyspelare till att finna sig själv

Leon Reuterström är en 22-årig transkille som är mitt uppe i en könskorrigering.

Reuterström var en etablerad och duktig målvakt i damernas högsta liga i Sverige, SDHL, och spelade under flera år för en av landets mest klassiska klubbar - Leksands IF.

När han efter säsongen 2018/2019 bestämde sig för att ta steget och bli sig själv fullt ut tvingades han lägga plockhandsken på hyllan.

Leon Reuterströms besked att sluta med hockeyn och samtidigt komma ut som transsexuell fick stor uppmärksamhet i media, där han ärligt och öppet berättade om den resa han skulle påbörja.

 

Han har fortsatt att berätta om hur det är att gå från elitidrottare på högsta nivå till att komma ut och leva som transsexuell.

Leon Reuterström berättar om sitt liv, utredningarna och behandlingarna och allt vad det innebär att vara född i fel kropp.

Hans personliga sätt att belysa och informera ett ofta väldigt känsligt ämne har fått många att bli berörda och finna styrka och mod i att kämpa vidare med sina tankar, problem och liv.

 

Född i fel kropp? Det finns många fler frågor än svar och okunskapen är stor - därför vill Leon Reuterström prata om hur det egentligen är och försöka förmedla sin kunskap. Han lägger stor vikt vid att samtala med sin publik, så att de frågor han stöter på i vardagen får svar.

 

Leon Reuterström inspirerar och får en att tänka till och han trycker på hur viktigt det är med respekt, både mot andra och sig själv, och att försöka acceptera och våga vara sig själv.

Exempelföreläsningar:

  • Att lämna elitidrotten för att bli sig själv - mitt liv som transsexuell.

  • Elitidrott och träning - min idrottsresa.

Frågor om Leon? Hör av dig till Snackare!

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46704150194 

Sweden

© 2021 by Snackare AB