top of page

Lisa Bjurwald

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

Lisa-Bjurwald.jpg
Lisa-Bjurwald2.jpg

Journalisten och författaren

Lisa Bjurwald (f. 1978) är prisbelönt journalist, debattör, utbildare, flitigt anlitad moderator, konferencier och föredragshållare i ämnen som opinionsbildning, politisk extremism och skrivande.

 

Hon erbjuder också krishantering och medieträning.

Lisa Bjurwald har skrivit ett flertal böcker och har bland annat granskat svensk högerextremism som medlem i redaktionen för Expo och i boken “Skrivbordskrigarna: Hur extrema krafter utnyttjar internet”. Hon har även skrivit två spänningsromaner.

Hon har en lång karriär som journalist och skribent bakom sig och har med rättvisa som patos engagerat sig i många olika frågor i Sverige och andra länder. Bland annat som ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet samt kolumnist i Aftonbladet och Expressen.

I dag är Lisa Bjurwald en av Sveriges ledande samhällsdebattörer och utkom förra året med den hett omdebatterade reportageboken “BB-krisen. Sveket vid livets början”, en granskning av svensk förlossningsvård ("Årets bästa reportagebok 2019", enligt Aftonbladet).

Lisa Bjurwald har varit nominerad till prestigefyllda utmärkelser som Raoul Wallenberg-priset, Årets nätängel och Europaparlaments journalistpris och grundade nyligen Stockholmare mot nazism. Organisationens Civilkuragepris delades ut för första gången i år och gick till gymnasieläraren Olle Linton.

Lisa Bjurwald har aldrig varit rädd för att stå upp för det hon tycker är rätt och tror på, för som hon säger: “Kraften att göra någonting, i stället för ingenting, ska inte underskattas.”


Var den kraften kommer ifrån och hur du kan ta fram den hos dig eller i ditt företag berättar hon gärna om.

Hon menar att alla kan bli någon som agerar och påverkar, som visar civilkurage, som är modig nog att säga ifrån när andra går över gränsen, kränker, hatar och hotar.

Genom åren har Lisa Bjurwald arrangerat välgörenhetsgalor, kampanjer och manifestationer, som Syriengalan, Ord för motstånd & medmänsklighet och Women’s March Sweden.

Lisa Bjurwald har bred erfarenhet, en vass penna och är mycket uppskattad som föreläsare inom en rad områden; allt från näthat till pressfrihet, opinionsbildning till aktivism, extremhögern till kvinnovåld och populism och samhällsrörelser. Hon är engagerad, passionerad och oerhört professionell.

Exempelföreläsningar:

• Skapa opinion och förändring - så gör du eller ditt företag!

• Så granskar ni sjukvården - författaren till rosade “BB-krisen. Sveket vid livets början” ger sina bästa råd och tips.

• Högerextremism - så ser den ut på nätet och i samhället.

• Genomskåda propaganda.

• BB-krisen - när ett välfärdssamhälle fallerar.

Frågor om Lisa? Hör av dig till Snackare!

bottom of page