top of page

Lotta Gray

Lotta_rätt.jpg
IMG_0805.jpg

Vimmelmamman som fick cancer

14 maj 2008:

"Kära söta vänner. Jag vet inte om jag ska berätta vad som hänt mig, oss, familjen, men eftersom jag tänker fortsätta blogga blir det svårt att utelämna det som förändrade våra LIV. Jag har fått cancer. Haft ont i magen i tio dagar och åkte in akut för nästan två veckor sedan med ambulans. Cancertumör i tjocktarmen. Allt synligt plockades bort under en akut operation. Konstigt, jag hade ju bara lite ont i magen."

Från Lotta Grays blogg Vimmelmamman.

 

Som festredaktör på Sveriges största kändistidning minglade Lotta Gray på röda mattan med Persbrandt och Lill-Babs - med cellgiftsflaskan i bakfickan och med ett ständigt leende på läpparna när hon mitt i livet, nygift och med ett litet barn drabbades av cancer i tjocktarmen.

 

Eftersom Lotta Gray inte planerade att sluta med sin populära blogg bestämde hon sig för att skildra sin resa som cancersjuk småbarnsmamma, precis som hon hade berättat om resten av sitt liv före beskedet. Vimmelmamman är i dag en av Sveriges största bloggar, flerfaldigt prisbelönad och Lotta Gray har vunnit flera priser för sitt odramatiska, nakna och ärliga sätt att berätta om något av det värsta som kan drabba oss.

 

Hon  har dessutom figurerat flitigt i de flesta tv-soffor och radioprogram och var en av 2011 års vinterpratare i P1. Hon blev Årets Mamahjälte 2008 och Årets Örebroare 2009 samt vinnare av Årets tarmcancerpris 2009.

 

I  maj 2017 släppte hon biografin "Himlen kan vänta".

Exempelföreläsningar:

• En föreläsning om cellgifter, champagne och luftslottet som rasade.

I boken "Himlen kan vänta" och i sina föreläsningar berättar Lotta Gray rakt och personligt inte bara om åren med cancer, utan också om känslan av utanförskap och den ständiga viljan att vara till lags och passa in. Om äktenskapet och drömhuset, det Lotta kallar luftslottet, den tunga skilsmässan och livet efter sjukdomen. Genom att dela sin livshistoria hoppas Lotta kunna stärka andra som går igenom en svår sjukdom eller kris. Hon vill få oss att våga sträcka ut handen och se bakom den till synes lyckliga fasaden och att aldrig ge upp. Det är en resa som kan appliceras på alla som behöver stöd och tankar inför det stora utmaningen som kallas Livet.

 

Frågor om Lotta? Hör av dig till Snackare!

bottom of page