top of page

Madeleine Uggla

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

madeleine_uggla.jpg

Mentalt välmående, självutveckling och problemhantering

Madeleine Uggla är ett energiknippe; nyfiken, glad och driven. Hon växte upp i Malmö men har sedan millennieskiftet bott på olika platser i världen såsom Spanien, Frankrike och Portugal, mycket på grund av viljan att kunna utöva surfing och skateboardåkning.

 

Hon var en av de få kvinnliga skateboardåkarna i Sverige när hon började åka och har genom åren tävlat, coachat och inspirerat andra inom den kvinnliga skatescenen. I dag är vågsurfing, skate och yoga det viktigaste för hennes välmående.

 

Madeleine Uggla har gått igenom många prövningar i livet men den absolut mest omvälvande var 2009 efter att ha varit med om ett stort trauma. Det blev starten på en lång resa genom trauma, PTSD diagnos (post-traumatisk stress), panikångest och djup depression, innan hon till slut fann tillbaka till livsglädje igen.

 

Ett av de mest betydande verktygen var när hon fann yogan, andningsmetoder, samt fick hjälp att bearbeta sin PTSD. Hon lärde sig något värdefullt i sin förlust - konsten att överleva och att kunna använda sina motgångar som en drivkraft framåt, för att kunna leva ett lyckligare liv.

 

I dag balanserar Madeleine Uggla livet med sina passioner för surfing, skateboard och yoga. Hon är en uppskattad yogalärare, föreläsare och mental coach. Hon har bland annat föreläst på Södertälje Psykiatri, Pushing Boarders (Mental health in Skateboarding) samt gjort ett podcastavsnitt.

 

Madeleine ser hur stort behovet är att få vägledning och inspiration för att kunna möta livets prövningar och hinder. Hon vill därför dela med sig av sina erfarenheter och motivera andra människor att hitta sin väg fram, vad livet än bjuder på.

 

Exempelföreläsningar:

• Stöd för läkning - hur jag vände motgång till medgång.

• Alla hanterar sina problem olika - hur hittar du din väg?

• Min resa genom djupaste botten av depression och trauma till att surfa på livets våg.

• SOS (Save Our Souls) - Vikten av medvetna val, självkännedom, vilja och disciplin.

• Andningens väg till välmående.

Frågor om Madeleine? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Madeleine:

21 minuter in i videon talar Madeleine.

bottom of page