Madeleine Uggla

Psykisk ohälsa och problemhantering

Madeleine Uggla är ett energiknippe; nyfiken, glad och driven. Hon växte upp i Malmö men har sedan börjat av millennieskiftet bott på olika platser i världen såsom Spanien, Frankrike och Portugal, mycket på grund av viljan att kunna utöva surfing och skateboardåkning.

 

Hon var en av de första kvinnliga skateboardåkarna i Sverige när hon började tävla, coacha och inspirera andra inom den kvinnliga skatescenen på 90-talet. I dag är vågsurfing, skate och yoga det viktigaste för hennes välmående.

 

Madeleine Uggla har gått igenom många prövningar men den absolut värsta kom 2009 och det var en händelse som skulle komma att förändra allt.

Hon fann sin dåvarande pojkvän död - han hade valt att avsluta sitt eget liv.

 

Det var starten på en lång resa genom mörker, panikångest och djup depression som ledde till att hon fick en PTSD-diagnos (post-traumatisk stress), innan hon till slut fann tillbaka till sin livsglädje.

 

En stor anledning till att hon lyckades var yogan och att hon fick hjälp att bearbeta sin PTSD. Hon lärde sig något värdefullt i sin förlust - konsten att överleva och hantera svårigheter i samt dra nytta av dessa för att kunna leva ett lyckligare liv.

 

I dag balanserar Madeleine Uggla livet med sina passioner för surfing, skateboard och yoga. Hon är uppskattad yogalärare, föreläsare och mental coach. Hon har bland annat föreläst på Södertälje Psykiatri samt gjort ett podcastavsnitt med organisationen Suicide Zero.

 

Madeleine ser hur stort behovet är att få vägledning och inspiration inom psykisk ohälsa för att kunna möta livets prövningar och hinder. Hon vill därför dela med sig av sina erfarenheter och motivera andra människor att hitta sin väg fram, vad livet än bjuder på.

 

Exempelföreläsningar:

  • Stöd för läkning - hur jag vände motgång till medgång.

  • Alla hanterar sina problem olika - hur hittar du din väg?

  • Min resa genom djupaste botten av depression och trauma till att surfa på livets våg.

  • SOS (Save Our Souls) - Vikten av medvetna val, självkännedom, vilja och disciplin.

Frågor om Madeleine? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Madeleine:

21 minuter in i videon talar Madeleine.

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 by Snackare AB

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

010-884 88 50

Stockholm