Magdalena Pfaffl

Prisklass

Kan vi bo på mars år 2030?

Dr. Magdalena Pfaffl har doktorerat om glesbygdens innovativa potential och dess lärdomar för framtida bosättningar på planeten Mars.

Magdalenas forskning är banbrytande både vad gäller glesbygdens situationen och förberedelser för bosättning på planeten Mars.

 

Forskningen hittills har mest fokuserat på de problem glesbygden har att brottas med men genom att forska mot Mars vände Magdalena på tankesättet och undersökte i stället de anpassningsstrategier som redan fanns hos avlägsna byar.

Genom sin forskning kunde hon dessutom visa upp hur "heterotopia", alltså platser som är annorlunda och där folk utanför den urbana normen drivs, kan främja innovation.

 

Magdalena är optimist som brinner för att visa hur ett positivt och framåtriktat tankesätt kan lösa problem och skapa en innovationsfrämjande miljö. Hon vill hjälpa fler människor att känna sig taggade inför framtiden och deras förändringar och innovationer.

 

Magdalena, som är född i Österrike, har en bakgrund som gruvingenjör och har jobbat många år som projekt- och produktionsledare inom gruv- och byggbranschen. Under åren som gruvingenjör har Magdalena bott i australiensiska Outback.

Det var där, i den röda öknen med sin multinationella gruvbygd, det livslånga rymdintresset började och hon därefter fokuserade på bosättningarna på Mars.

 

Magdalena har föreläst om sin forskning på bland annat Universitet Wien och Imperial College London.

Exempelföreläsningar:

  • Från glesbygden till framtidsbygden. Optimismens innovativa kraft.

  • Heterotopia: Mångfald som nyckel till innovativt framgång.

  • Hur marsianer kommer att rädda Jorden.   

  • Planeten Mars: 2000-talets mest underskattade tillväxtsektor.

Frågor om Magdalena? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"Magdalena har en positiv utstrålning på scen och ett stort engagemang för sitt ämne. Hon kan på ett pedagogiskt sätt förklara svåra tekniska processer för en publik som inte har så stora förkunskaper i ämnet."

Anna Beuermann, Varbergs kommun

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46704150194 

Sweden

© 2020 by Snackare AB