top of page

Magdalena Pfaffl

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

20200616-magdalenapfaffl-5sv.jpg

Kan vi bo på mars år 2030?

Dr. Magdalena Pfaffl har doktorerat om glesbygdens innovativa potential och dess lärdomar för framtida bosättningar på planeten Mars. Hon främjar detta genom hennes företag Ares Habitats AB inflyttning till svensk glesbygd.

Magdalenas forskning är banbrytande både vad gäller glesbygdens situationen och förberedelser för bosättning på planeten Mars.

 

Forskningen hittills har mest fokuserat på de problem glesbygden har att brottas med men genom att forska mot Mars vände Magdalena på tankesättet och undersökte i stället de anpassningsstrategier som redan fanns hos avlägsna byar.

Genom sin forskning kunde hon dessutom visa upp hur "heterotopia", alltså platser som är annorlunda och där folk utanför den urbana normen drivs, kan främja innovation.

 

Magdalena är optimist som brinner för att visa hur ett positivt och framåtriktat tankesätt kan lösa problem och skapa en innovationsfrämjande miljö. Hon vill hjälpa fler människor att känna sig taggade inför framtiden och deras förändringar och innovationer.

 

Magdalena, som är född i Österrike, har en bakgrund som gruvingenjör och har jobbat många år som projekt- och produktionsledare inom gruv- och byggbranschen. Under åren som gruvingenjör har Magdalena bott i australiensiska Outback.

Det var där, i den röda öknen med sin multinationella gruvbygd, det livslånga rymdintresset började och hon därefter fokuserade på bosättningarna på Mars.

 

Magdalena har föreläst om sin forskning på bland annat Universitet Wien och Imperial College London

samt intervjuats i TV och tidningar. 

Hon är ordförande av Mars Society Sweden.

Exempelföreläsningar:

  • Från glesbygden till framtidsbygden. Optimismens innovativa kraft.

  • Heterotopia: Mångfald som nyckel till innovativt framgång.

  • Hur marsianer kommer att rädda Jorden.   

  • Planeten Mars: 2000-talets mest underskattade tillväxtsektor.

Frågor om Magdalena? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"Magdalena har en positiv utstrålning på scen och ett stort engagemang för sitt ämne. Hon kan på ett pedagogiskt sätt förklara svåra tekniska processer för en publik som inte har så stora förkunskaper i ämnet."

Anna Beuermann, Varbergs kommun

bottom of page