Magnus Svenungsson

Prisklass

Journalisten och avslöjaren

Magnus Svenungsson är grävande journalist och vann 1998 Stora journalistpriset, ett pris som han även har nominerats för 2008 (i kategorin Årets avslöjande) och har även tilldelats Guldspaden både 2003 och 2008. Dessutom har han tagit silver på New York Film Festival.

 

Han är en högst erfaren och noggrann journalist som är mest känd för sin tid på SVT-programmet “Uppdrag granskning”, där obekväma sanningar sätts i strålkastarljuset och makthavare ställs mot väggen.

Magnus Svenungsson har under 12 års tid, undersökt och granskat orättvisor i samhället, i program som fått stor uppmärksamhet internationellt.

 

Ett av de mest uppmärksammade programmen avslöjade hur Ingvar Kamprad lyckats hålla miljarder undangömda i Liechtenstein. Ett avslöjande som väckte folkets vrede.

 

Magnus Svenungsson har avslöjat hur världseliten i skidåkning trixar med blodvärden inför OS och VM. Med dold kamera kunde hans team avslöja att matchfixning pågår i Sverige, något som han även skrivit en bok om, “Matchfixarna - hotet mot nationalsporten”, tillsammans med Jens Littorin.

 

Hans avslöjande om hur städare utnyttjades på McDonalds väckte starka reaktioner och den religiösa världen skakades när Livets ords grundare avslöjades för att ha gömt pengar till sig själva.

 

Än i dag brinner Magnus för att undersöka och blottlägga felaktigheter inför svenska folket.

Exempelföreläsningar:

  • Matchfixning – hotet mot nationalsporten.

  • Så avslöjades svensk matchfixning.

  • 12 år på “Uppdrag Granskning”.

  • Granskande journalistik – blottlägga och avslöja missförhållanden.

  • Mina avslöjanden i “Uppdrag Granskning”.

Frågor om Magnus? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"En skrämmande bild av utvecklingen"

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski om “Matchfixarna - hotet mot nationalsporten”

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46704150194 

Sweden

© 2021 by Snackare AB