top of page

Martina Hallin

Martina Hallin 1 - Martina Hallin.jpg

Relationsexperten och kommunikationsvetaren

Martina Hallin är kommunikationsvetare i botten och en av de första diplomerade existentiella coacherna i Sverige. Hon har även ett andra yrke, vilket är strateg/projektledare, framför allt inom den civila sektorn, och har lång erfarenhet av chefsroller. Det innebär att hon är van att leda och intresserar sig för människor som vill förändra sin eller andras tillvaro.

 

Martina sitter i styrelsen för RFSU Stockholm och är en av de som driver Fria Relationsgruppen. Via den ger hon en gång i månaden helt kostnadsfritt en Existentiell Samtalsgrupp öppen för alla som är eller blir medlemmar i RFSU. Max nio personer per gång får under den utforska sig själva och sin tillvaro ur ett filosofiskt perspektiv, med avstamp i sina relationserfarenheter. Martina delar den legendariska journalisten och sexualupplysaren Elise Ottesen-Jensens vision om ett samhälle där “män och kvinnor är jämlika och sexualiteten ett uttryck för innerlighet, njutning och ömhet” och RFSU:s mission om att alla ska “våga vara, välja och njuta”.

 

I sitt politiska värv driver hon frågan om en hållbar livsstil och att modernisera familjejuridiken så att den inkluderar flersamma relationer på samma sätt som tvåsamma. Privat har Martina levt i både tvåsamhet och flersamhet, med både män och kvinnor, och sedan flera år tillbaka i två vad hon kallar för öppna, förhandlade och dedikerade relationer till Andreas och Linus. Hon kallar sig inte polyamorös, utan ser det som ett medvetet existentiellt val.

 

Martina Hallin pratar gärna om relationer, och belyser hur vi ständigt relaterar, både privat och professionellt.

En Existentiell Samtalsgrupp eller en föreläsning med Martina kommer väcka många frågor. Varför gör vi som vi gör? Vad har du egentligen valt själv? Kan man välja om? Är kärlek och relationsformat samma sak? Vad är det för skillnad på kärlek och intimitet? Är det någon skillnad? Och vad spelar det för roll?

 

Det spelar större roll än du tror.

 

Martina visar dig på vilket sätt, och inspirerar till nya sätt att tänka när hon sätter ord på det där du ännu inte förstått, men börjat ana. Efter det kommer du se på relationer på ett helt nytt sätt.

Exempelföreläsningar:

  • Mångfald och inkludering - även i relationer.

  • Kärlek - myter och sanningar.

  • Tvåsamhetsnormen - i samhället, i dig.

  • Expansion vs konvention - en relationsresa som belyser hur vi relaterar konventionellt och hur man, också, kan relatera.

Frågor om Martina? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"Att höra Martina föreläsa om medvetna relationer var en upplevelse jag unnar alla som är det allra minsta intresserade av relationer, livet, tiden och om hur man kan förhålla sig till sig själv och andra.

“Martina är en fantastisk, karismatisk person som fångar lika mycket med sin kunskap och erfarenhet, som med sin värme och energi.”

“Jag rekommenderar att ni anlitar Martina om ni vill ha en rolig, tankeväckande föreläsning som känns oväntat intim."

"Det jag framförallt tar med mig från hennes föreläsning är vikten av att reflektera över hur jag lever mitt liv och om det bottnar i mina egna önskningar och behov eller utgår från andra normer."

"Om ni vill få igång tankar och samtal om vad det innebär för er själva och andra. Martinas förmåga att anpassa sig till sin publik gör att hon har en stark närvaro och är intressant att lyssna på oavsett om det är i en mindre grupp eller en större publik."

bottom of page