top of page

Mikael Owilli

Mikael Owilli.jpeg

Hockeykarriären lade grunden till entreprenörskapet

Mikael Owilli (f. 1988) är från Södermalm i Stockholm. Han är entreprenör och driver contentbyrån Borg & Owilli. 

 

Mikael Owillis föräldrar kom till Sverige från Kenya under 70-talet och fick anpassa sig till ett helt nytt land. Känslan av att befinna sig utanför normen var alltid närvarande även för Mikael, speciellt efter att han började intressera sig för entreprenörskap. Han kände helt enkelt att det saknades tydliga förebilder och han fick i stället bli sin egen förebild.

 

Det intresse för ledarskap som Mikael Owilli bär med sig grundlades under hans tid som elithockeyspelare. Han var en ung talang som ansågs kunna ta sig långt, men efter en svår skada fick idrottskarriären ett abrupt slut och han tvingades omdefiniera sitt liv. Intresset för ledarskap kvarstod dock. Mikael Owilli började i stället läsa nationalekonomi och statistik och han arbetade sedan med försäljning. 

 

I dag använder Mikael Owilli alla sina tidigare erfarenheter i bolaget Borg & Owilli, där han är medgrundare samt vd. Han brinner för att kompetensutveckla andra, främja mångfald på arbetsplatsen, hitta sätt att inspirera och motivera grupper till att nå gemensamma målsättningar och att bidra med sitt unika perspektiv på entreprenörskapets möjligheter och utmaningar.

 

Exempelföreläsningar:

• Försäljning – hur skapar du en säljande organisation?

• Entreprenörskap – hur kan du identifiera talanger och bygga starka team?

• Ledarskap – med fokus på modernt ledarskap och nästa generations ledare.

 

Frågor om Mikael? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Mikael:

Artiklar:

bottom of page