top of page

Navin Thukkaram

Navin_Raw-175.jpg

Entreprenören med känsla för investeringar

Navin Thukkaram (f. 1975) är Silicon Valley-investerare och entreprenör som har gjort fem så kallade exits (bolagsförsäljningar) till ett totalt värde av över tre miljarder dollar. Han delar sin tid mellan Sverige och USA.

 

Navin Thukkaram är huvudinvesterare och sitter i styrelsen för den internationella molntjänsten SkyKick och har grundat utbildningsplattformen Halyard Innovations som anordnar innovationskurser för bolag på Fortune 500:s åtråvärda lista över amerikanska bolag med störst intäkter.

 

Han har tidigare investerat i bland annat Qwiki där han också var COO (Chief Operation Officer), en mobilstartup som såldes till Yahoo! för 50 miljoner dollar, och har arbetat på Microsoftgrundaren Paul Allens Vulcan Capital.

 

Navin Thukkaram är en erfaren och underhållande talare som pratar om techindustrin, skapande, uppskalning av bolag, hur man blir mer innovativ och ändrar sitt sätt att tänka.

Han har bland annat talat för Microsoft, SEB, Deutsche Bank och Banco Santander och har hörts och synts i allt från SVT Aktuellt och Framgångspodden till internationella sammanhang som Fox News Business, CNBC Squawk Box till Fortune.

 

Han sitter i expertrådet (advisory board) för Center for Strategy & International Studies i Washington, D.C., och har en rad spännande uppdrag bakom sig, exempelvis för Council on Foreign Relations, en välkänd tankekedja bildad 1921 som har haft stort inflytande på amerikansk utrikespolitik, och har suttit i Executive Panel of the U.S. Chief of Naval Operations.

 

Navin Thukkaram har en examen från anrika Princeton University och har studerat vid Harvard Business School. Han kan sjunga karaoke på både svenska och engelska.

 

Exempelföreläsningar (engelska):

• Var innovativ som ett Silicon Valley-bolag – så gör du.

• Skapa – hur går man tillväga?

• Så du har en idé? Hur får du igång din startup?

• Dags att skala upp ditt bolag, vilka steg behöver du ta?

Frågor om Navin? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Navin:

bottom of page