top of page

Nora Bavey

Techentreprenören som blev riskkapitalist
 

Nora Bavey (f. 1982) är varumärkesstrategen som blev techentreprenör och som nu är riskkapitalist och arbetar för ökad mångfald och inkludering i branschen.

Hon har utan att tveka slängt sig in i nya sammanhang, alltid stridbar och påläst med statistik, forskning och en stor portion egna erfarenheter.

 

Genom datadrivna aktiviteter har hon byggt nya ekosystem som gynnar entreprenörer som i dag utelämnas.

 

En hållbar och jämlik framtid börjar enligt Nora med ägarskap och Sverige och Norden - faktiskt hela världen - missar enorm potential, innovationer och samhällsviktiga funktioner när vi inte tar tillvara den mångfald vi har i Sverige och våra grannländer.

 

Nora Bavey spanar om trender och framtida innovationer och lyfter frågan om vikten av jämställdhet bortom kön och dess betydelse för näringslivet med fokus på framför allt techbranschen. Som exempel kan nämnas att hon i många år har förespråkat vikten av digitala verktyg både för utbildning och arbete och pandemin visade med all önskvärd tydlighet hur rätt hon hade.

 

Nora tar med dig genom teknikbranschens historia och dess betydelse och anser att det är av största vikt att lyfta frågan om fler perspektiv, inte bara socialt utan socioekonomiskt, inom tech då vinsterna av att vara medveten är extremt stora.

 

I dagsläget är Nora Bavey general partner på Unconventional Ventures, ett nordiskt riskkapitalbolag med fokus på underrepresenterade grundare, som bygger impact tech-bolag och skapade Europas första digitala accelerator - ett slags plantskola för företagare - för underrepresenterade grundare.

 

Hon har bland annat valts ut bland Sveriges 101 Supertalanger av Veckans Affärer 2019 och Sveriges 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige 2021 (tidningen Aktuell Hållbarhet) samt utsetts till en av Europas viktigaste röster inom startupvärlden 2021 av Sifted, som backas upp av den anrika publikationen Financial Times.

 

Nora är en uppskattad föreläsare och moderator som är lika trygg på engelska som hon är på svenska.

 

Exempelföreläsningar:

• Hur tar vi tillvara talanger och bygger innovation vi behöver?

• Har vi råd att vänta på jämställdhet?

• Slow consumption - nu!

• Hur investerar vi smartare?

• Myterna om framgångsrika entreprenörer - gå inte på dem.

• Techbranschen och arbetet för ökad jämställdhet - varför är det avgörande?

• Mångfald och inkludering och dess betydelse för näringslivet.

• Varför behöver vi demokratisera entreprenörskapet?

• Hur hållbar är egentligen vår framtid?

• Framtidens trender och dess betydelse genom tekniken.

​

​

​

bottom of page