top of page

Omar Alshogre

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

IMG_6422.JPG
Omar_föreläsning.jpeg

Universitet av viskningar - Trauma som drivkraft

Omar Alshogre (f. 1995) togs till avrättning den 11 juni 2015 i Syrien. Idag föreläser Omar om hur han under tre mörka år i tio fruktansvärda fängelser lyckades rädda tusentals människor från döden, samtidigt som han själv bara vägde 35 kilo och led av tuberkulos.

Omar blev utsmugglad av en korrupt militär från det fruktade Sednayafängelset och flydde till Sverige med hjälp av hans då 10-åriga lillebror. Under de senaste fyra åren i Sverige har framgångarna efterföljt varandra, från arbete på Gröna Lund till starten av föreläsningsyrket, till arbete på Boston Consulting Group. Omar har genomfört långt över hundra föreläsningar för bland annat Sveriges Riksdag, Klarna, LinkedIn och amerikanske kongressen, Pentagon och Brown University i USA. Han har även genomfört två TEDx talks.

Under hans tid i fängelset formade Omar och de andra oskyldiga fångarna "University of Whispers", som Omar själv kallar det. Hans egen skola och lärdom då han fick ta del av kunskap och erfarenheter från alla välutbildade fångar som omringade honom.

En av hans viktigaste uppgifter har varit - och är även i framtiden - att vittna inför världen, inte bara om det syriska krigets grymheter utan även om den optimism och viljestyrka som det har fött. Omar talar om att integreras, att mot alla odds hitta lycka, och att ges möjlighet att vara den man är och bli den man vill i ett nytt land.

Omar har en otrolig inlevelse när han talar och kommunicerar och man rycks genast med i den inspiration han sprider.

Exempelföreläsningar:

• Trauma som drivkraft - en unik möjlighet att bli den människa du önskar vara.

• University of whispers - en resa från världens värsta fängelse till världens bästa plattform. Hur man skapar möjligheter av motgångar.

• Migration och integration - hur löser vi samhällets viktigaste fråga?

Frågor om Omar? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"Fantastisk människa! Vilken kämparglöd du har! Tror verkligen att allt är möjligt för dej!!! Fantastisk fin människa som lyckas få in alla känslor på en och samma föreläsning....Omar tar oss på en resa med ursprung från ett av världens hemskaste platser i Syrien men lyckas ändå på något sätt få en att känna hopp och tro på mänskligheten!"

"Fantastiska Omar, jag är helt tagen! Kärlek till dig."

"Fantastisk föreläsning som alla borde få se"

bottom of page