top of page

Petter Askergren

15000-25000 kr

Prisklass

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png
Petter_EaCzyz_we3ug.jpg

Artisten, varumärket och entreprenören

Petter Askergren har varit en av Sveriges mest framgångsrika artister i över två decennier, sedan singeln “Mikrofonkåt” släpptes mot slutet av 1990-talet.

Han har vunnit priser i allt från Grammisgalan till Årets talare, har egna viner, drivit restauranger och har dessutom gett ut fem böcker.

För att inte glömma alla album och fantastiska låtar där det närmast är en synd att försöka välja ut bara några stycken, men där “Vinden har vänt”, “Längesen” och “Tar det tillbaka” är några av många stora hits.

 

Petters influenser, erfarenheter och resor - som artist, entreprenör och människa - borgar för högsta klassens underhållning och mängder av lärdomar.

“Det är egentligen helt otroligt att det är lika kul att köra live nu som för 18 år sedan. Min katalog har växt men det har min publik också. Det mäktigaste med konserterna nu är att det är roligare än någonsin”, säger han själv.

För knappt tre år sedan firade Petter 20 år som artist – och utöver fem nästintill slutsålda kvällar i rad på Mosebacketerrassen under sensommaren hann Petter med att släppa 3 fullängdsplattor.

En bedrift värd att nämna – men givetvis tog det inte stopp där. Bara sedan dess har Petter släppt fem singlar, rivit av en jubileumssäsong av tv-programmet “Så mycket bättre”, hunnit skriva och släppa boken “Min plats på jorden".

Boka Petter och få en högoktanig stund med en av landets mest intressanta och spännande föreläsare.

Petter får alltid höga betyg efter sina föreläsningar och fick exempelvis efter Bokmässan 2013 besökarnas kärlek: 4,9 av 5 och 4,8 i helhetsomdöme. Hör av dig till Snackare om du vill veta mer!

Exempelföreläsningar:

• Artisten, varumärket och entreprenören. Om Petters kreativa entreprenörskap och imponerande artistkarriär och en spännande inblick i hans framgångsrika arbetsliv. Stimulerar till nytänkande, ger tips om hur man håller koll på sitt varumärke och hur sponsring kan användas effektivt.

• Så blev jag artist. Petter berättar personligt och engagerat om sina koncentrations-, läs- och skrivsvårigheter och om hur han på ren vilja och envishet klarade av skolåren. Genom hiphopen byggde han upp sitt självförtroende och hittade också sitt eget sätt att uttrycka sig på. Petter använder exempel från sitt eget liv när han pratar om vikten att gå sin egen väg och ha viljan att övervinna sina motgångar.

• En hyllning till språket. Okonventionella vägar kan leda till uppskattning för ord och språk, det är Petter ett levande exempel på. I skolan kunde Petter knappt skriva sitt namn - nu har han skrivandet som yrke. Utifrån boken “16 rader” berättar Petter om sitt liv, förklarar hur hans kärlek till språket föddes genom hiphopen och hur viktigt det är att inspirera folk att hitta nya vägar för att inte fastna i gamla spår.

Frågor om Petter? Hör av dig till Snackare!

bottom of page