Philip de Croy

Marcus Gustafsson, fotograf

Religionsvetare och dödsexperten

Philip de Croy (f. 1984) är doktorand i teologisk etik vid Åbo akademi, verksam vid Historiska museet och Sveriges enda thanatolog (läran om döden). Som sådan är han en flitig gäst i såväl traditionell media som i poddar när det handlar om religion och etik i allmänhet och döden i synnerhet. Philip är även krönikör i tidningen Sändaren och författare till ”Boken för dig som en dag ska dö”. 

 

Som föreläsare lotsar han, med karaktäristisk berättarröst en stadigt växande publik på museer, föreningar och företag. I centrum står en  förtrollad värld av religion, ritualer, och symboler,  etiska utmaningar och döden då och nu. Med Philip får både de stora och små frågorna plats medan svaren kan variera mellan tid, rum, kultur och tro. Philip tror att kunskap om det existentiella kan föra människor från olika kulturer, generationer och livsåskådningar närmare varandra och träffar lika gärna religiösa som ateister, företagare och förtroendevalda.

Exempelföreläsningar:

• Memento mori, om dödens historia, riter, riken och symboler 

• För dig som en dag ska dö - om hur vi tappade bort döden och hur vi närmar oss den idag.  
• Snipp, snapp, slut, om tidens slut i olika religioner och myter 

* PolEtik - om etiska utmaningar i vår tid 

• Ägg, sill och röda luvor - om svenska högtider och dess historia 

 

Frågor om Philip? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Philip:

Om Snackare

Snackare talarnätverk erbjuder föreläsare med känsla för det mest aktuella. Vi har både nya och mer rutinerade talare, moderatorer, panelister och kursledare.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Kontakta oss

Snackare AB 

Org. nr 559170-9281

kontakt@snackare.se

tel: +46704150194 

Sweden

© 2020 by Snackare AB