top of page

Rebecka Carlsson

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.22.43.png

25000-40000 kr

Prisklass

Rebecka Carlsson_-2 - Rebecka Carlsson.j

Hållbarhetsexperten och affärsutvecklaren

Rebecka Carlsson (f. 1987) är hållbarhetsentreprenör, affärsutvecklingskonsult och föreläsare. Hon är utbildad vid Singularity University på NASA och har varit politiskt sakkunnig hos tidigare klimat- och miljöministern Åsa Romson (MP).

 

Hon har som entreprenör medgrundat en handfull hållbarhets-startups, som Workaround och Gigafood, och rådger i dag bolag - genom affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures, som hon har grundat och är vd för - i hur de kan uppgradera till pionjärt hållbara affärsmodeller som drar nytta av framtidstrender och exponentiella teknologier och hjälper startups att skala upp snabbare.


“Hållbarhet har bara börjat och de kommande 100 åren kommer motsvara 20000 år av teknologisk utveckling. Vad innebär det för er affärsutveckling?” undrar Rebecka Carlsson.

 

Som 20-åring hamnade hon i väpnade konflikter i norra Mali och fick upp ögonen för hur klimatförändringarna och mänsklighetens vällevnad hänger ihop. Därefter har hon verkat som nationellt språkrör för Grön Ungdom och varit officiell svensk representant i FN:s kommission för hållbar utveckling i New York.

Under tiden som politiskt sakkunnig hos Åsa Romson var Rebecka Carlsson även inblandad i arbetet kring det så kallade Parisavtalet, som bland annat har som mål att den globala temperaturökningen ska hållas under 2 grader.

 

Utbildningen på Singularity University i Silicon Valley är hon en av få svenskar som har gått. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar.

 

Hon är också en flitigt anlitad föreläsare/utbildare inom hållbarhet, affärsutveckling, framtidstrender och exponentiella teknologier och har bland annat föreläst för kunder som Scania, Vattenfall, iZettle, SVT, KTH, PwC, SIDA och Women in Tech.

 

Självkörande solcellsbilar, labbodlat kött, delningsekonomi med blockchain, guldutvinning ur e-waste och cirkulär ekonomi… Detta innebär nya affärsmöjligheter och disruption utan motstycke. Om bara tio år förutspås 40 procent av Fortune 500-företagen inte finnas längre. Men det kommer också finnas vinnare!

 

Rebecka delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper för affärsutveckling - från sitt eget entreprenörskap liksom från tiden på Singularity University - och hur bolag kan uppgradera till nya affärsmodeller utifrån de nya möjligheter som hållbarhet och exponentiell tech innebär.

 

2018 rankades Rebecka Carlsson som nummer 9 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger. Hon har utsetts till Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt, ett av Sveriges främsta stjärnskott av ELLE och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna.

Exempelföreläsningar:

  • Exponential Tech in Sustainability.

  • Hur kan företag uppgradera till nya affärsmodeller utifrån de nya möjligheter som hållbarhet och exponentiell tech innebär.

  • Workshop - hur kan den specifika organisationen förändra affärsmodell och strategier så de är anpassade för framtiden.

  • Hållbarhet - vad innebär det?

  • Långsiktig affärsutveckling och framtidstänk.

Frågor om Rebecka? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Rebecka:

Vad andra säger:

"Fantastiskt föredrag! Det ger ett hopp för framtiden!"

Kraftringen

"Väldigt bra föreläsning. Du gav mig och många andra helt nya perspektiv!"

"En av de bästa och mest minnesvärda föreläsningarna helt klart! Jag gillade framförallt kurvan och exemplen för hur snabbt digitaliseringen går när den väl satt fart."

bottom of page