top of page

Sarah Delshad

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

384246.jpg

Den muslimska feministen

Sarah Delshad (f. 1990) är frilansjournalist och influencer. Författaren till den hyllade boken "Muslimsk feminist? Javisst!" Hon hörs återkommande i riksmedia och har nominerats till Raoul Wallenbergpriset - ett pris från den svenska regeringen.

 

Sarah har läst journalistik på ansedda Poppius journalistskola och setts i TV ett flertal gånger som kommentator och debattör. 2014 mottog hon Poppius mångfaldsstipendium med motiveringen: “Sarah Delshad ger unga kvinnor en välbehövlig röst i mediebruset. Hennes engagemang, nyfikenhet och drivkraft bidrar till att andra nyanser och perspektiv lyfts fram och bättre speglar dagens Sverige.”

 

Stipendiet delas ut till en person med rötter i andra kulturer för att stärka mångfalden inom svensk journalistkår och journalistutbildning. Stipendiet motsvarar avgiften för Poppius grundkurs i praktisk journalistik. Kursen innehåller bland annat frågor om nyhetsvärdering, redaktionellt arbete, pressetik samt journalistikens villkor.

 

Genom åren Sarah har specialiserat sig på frågor som rör mångfald, kvinnors rättigheter, muslimsk identitet, muslimska kvinnor, livsåskådning  och representation. Det är också där hon lägger fokus i sin gärning: mänskliga rättigheter och demokratifrågor.

 

I sin roll som intervjuare är hon däremot bred och kan hanterar de flesta ämnen med bravur. Hon är rapp, analytisk och räds inte känsliga ämnen samt frågeställningar. Sarah Delshad är utöver föreläsare, verksam som moderator, panelist samt konferencier.

Exempelföreläsningar:

  • Muslimsk girlpower - historiskt till nutid.

Frågor om Sarah? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

”Vi hade nöjet att samarbeta med Sarah Delshad då hon höll en föreläsning hos oss på Jönköpings läns museum. Med stort engagemang levererade Sarah på ett lättillgängligt sätt sin kunskap och sitt perspektiv, i frågor som rör muslimsk identitet och feminism. Hon skapade en varm och inkluderande stämning, där vår publik genom konkreta exempel fick ta del av en mer mångfacetterad bild av den muslimska kvinnan. Sarah är professionell, trevlig och flexibel och vi kan varmt rekommendera andra att samarbeta med henne.”

”Som gästföreläsare i programserien Tisdagar på Kulturhuset, tog Sarah Delshad med självklar pondus med oss på en tidsresa späckad med muslimsk girlpower! Det var befriande och underhållande att få ta del av dessa konkreta och tydliga exempel på vitt skilda muslimska kvinnor och deras gärning till skillnad mot den stereotypa bild vi oftast möter i media, film mm. Den långa raden av publik (både män och kvinnor) som efteråt ville tacka Sarah eller ge sin personliga feedback, var ett bevis på detta.”

Borås kulturhus

”Sarah Delshad är en otroligt engagerad och driftig moderator och vårt samarbete med henne under Göteborg Folk Festival kändes klockrent från start! Hon modererade panelsamtalet ”Ordets makt och världens kultur” och även om ämnet som diskuterades var nytt för Sarah hade hon läst på noga och kändes väldigt insatt och förberedd. Hon skapade en mycket inkluderande och välkomnande stämning för både publik och paneldeltagare. Genom att skickligt fånga upp deltagarnas olika infallsvinklar såg hon till att samtalet blev väldigt intressant och givande.”

Göteborg Folk Festival

bottom of page