top of page

Sarah Delshad

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

Sarah.jpg

Den muslimska feministen

Sarah Delshad (f. 1990) är journalist och influencer. Hon hörs återkommande i riksmedia och har nominerats till Raoul Wallenbergpriset. Hon har läst journalistik på ansedda Poppius journalistskola.

 

2014 mottog hon Poppius mångfaldsstipendium med motiveringen:

“Sarah Delshad ger unga kvinnor en välbehövlig röst i mediebruset. Hennes engagemang, nyfikenhet och drivkraft bidrar till att andra nyanser och perspektiv lyfts fram och bättre speglar dagens Sverige.”

 

Stipendiet delas ut till en person med rötter i andra kulturer för att stärka mångfalden inom svensk journalistkår och journalistutbildning. Stipendiet motsvarar avgiften för Poppius grundkurs i praktisk journalistik.

Kursen innehåller bland annat frågor om nyhetsvärdering, redaktionellt arbete, pressetik samt journalistikens villkor.

 

Genom åren Sarah har specialiserat sig på frågor som rör mångfald, kvinnors rättigheter, muslimsk identitet, muslimska kvinnor, livsåskådning  och representation. Det är också där hon lägger fokus i sin gärning: Mänskliga rättigheter och demokratifrågor.

I sin roll som intervjuare är hon däremot bred och kan hanterar de flesta ämnen med bravur. Hon är rapp, analytisk och räds inte känsliga ämnen samt frågeställningar. Sarah Delshad föreläser om vikten av att avdramatisera muslimska kvinnor och är utöver föreläsare, verksam som moderator, panelist samt konferencier.

 

Hon har varit skribent på arenor som Mitt Media och Aller Media och har setts som kommentator och debattör i tv flera gånger, bland annat i SVT Aktuellt. Sarah Delshad är också grundare av den uppmärksammande Instagramplattformen @muslimskafeminister.

 

Sarah Delshad är uppvuxen i Gävle och har utnämnts till en av Gästriklands mäktigaste kvinnor 2018. Hon har även nominerats till Diversityindexs mångfaldspris 2017.

Exempelföreläsningar:

  • Avdramatisera den muslimska kvinnan av i dag.

  • Muslimsk girlpower - historiskt till nutid.

Frågor om Sarah? Hör av dig till Snackare!

Vad andra säger:

"Sarah är en jordnära, närvarande och engagerande moderator. Det märktes tydligt att hon brinner för frågor om flickors rättigheter och möjligheter som diskuterades under vårt seminarium i Almedalen där bl.a. dåvarande jämställdhetsministern Åsa Regnér medverkade. Sarah Delshad var väldigt kunnig som moderator och delade med sig av sina egna erfarenheter."

Flickaplattformen

”Sarah Delshad är en otroligt engagerad och driftig moderator och vårt samarbete med henne under Göteborg Folk Festival kändes klockrent från start! Hon modererade panelsamtalet ”Ordets makt och världens kultur” och även om ämnet som diskuterades var nytt för Sarah hade hon läst på noga och kändes väldigt insatt och förberedd. Hon skapade en mycket inkluderande och välkomnande stämning för både publik och paneldeltagare. Genom att skickligt fånga upp deltagarnas olika infallsvinklar såg hon till att samtalet blev väldigt intressant och givande.”

Göteborg Folk Festival

"Sarah är en inspirerande föreläsare som når ut till både ungdomar och äldre. Föreläsningen hos oss var väldigt uppskattad och många i publiken stannade kvar för att dela sina tankar med Sarah efteråt. De yngre i publiken ville gärna föreviga ögonblicket med en selfie!"

Sätra Bibliotek

"Sarah är en entusiasmerande föreläsare som har en tydlig förmåga att nå ut till ungdomar. Hon är en spännande, modig och peppande föreläsare med en härlig touché av girlpower!”

Flamman ungdomarnas hus

”Som gästföreläsare i programserien Tisdagar på Kulturhuset, tog Sarah Delshad med självklar pondus med oss på en tidsresa späckad med muslimsk girlpower! Det var befriande och underhållande att få ta del av dessa konkreta och tydliga exempel på vitt skilda muslimska kvinnor och deras gärning till skillnad mot den stereotypa bild vi oftast möter i media, film mm. Den långa raden av publik (både män och kvinnor) som efteråt ville tacka Sarah eller ge sin personliga feedback, var ett bevis på detta.”

Borås kulturhus

bottom of page