top of page

Simon Sköld

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.21.54.png

15000-25000 kr

Prisklass

IMG_1740.jpg

MMA-fighter, latmask och personlig tränare

Simon Sköld (f. 1987) är MMA-fighter, författare och föreläsare, uppvuxen i Hultsfred, som i ungdomen hade framgångar som utövare av karate både i Norden och i Storbritannien. Han flyttade till Stockholm i tidiga 20-årsåldern.

 

”Vem är en latmask?” frågar han sig och svarar bland annat: Jag.

 

”Visst har vi alla tendenser att vara lite lata när motivationen inte är på topp och vi inte riktigt orkar vara så peppade och glada. Jag är elitidrottare sen många år tillbaka men ser mig själv ändå som en latmask. Det är inte allt för ovanligt att jag försöker övertala mig själv till det mer bekväma valet än att packa väskan, klä på mig och ta mig till klubben för ett hårt träningspass.”

 

Men Simon Sköld vet vad som krävs för att kunna fortsätta tävla på elitnivå och det är självvalt – han vill kunna slåss på toppen av sin förmåga mot andra som tränar lika hårt som han gör. Då måste man lägga ned det arbete som krävs.

 

Simon Sköld har skrivit två böcker som handlar om motivation, träning och mat. ”Träning för latmaskar” och ”Mat för latmaskar” (båda på Bonnier Fakta).

I den första boken berättar Simons fru Camilla Läckberg hur han har fått henne att hitta sin motivation och sina mål med träningen och Simon tipsar om hur du går från latmask till motionär, med enkla och effektiva övningar du kan göra i din vardag, så att du både kan pussla ihop ditt liv och må bra.

”Hur mycket krävs egentligen för att vi ska få ett resultat och må bättre? Mindre än du tror, jag föreläser för att dela med mig av enkel kunskap som alla kan applicera på sitt eget liv, oavsett om du bara har en kvart om dagen eller kan lägga ner flera timmar.”

 

Simon Sköld är personlig tränare, men förstår bättre än de flesta att den bästa träningen är den som du genomför. Hur motiverar du dig? Hur hanterar du dagar då det känns tyngre? Hur får du tiden att räcka till? Hur sätter du upp ett mål och jobbar med att hålla det?

 

Att prestera är något som krävs i de flesta yrken, vi ställs inför det dagligen. Vi sätter ofta ribban väldigt högt och ser ned på oss själva när vi inte lyckas att leverera det vi vill åstadkomma.

I sina föreläsningar vill Simon Sköld dela med sig av kunskapen kring hur man lever mer hälsosamt utan att behöva tillbringa massa timmar på gymmet eller framför spisen. Enkla sätt att få till träningen och servera bättre mat sparar tid och ger mer energi och därmed en förhöjd livskvalitet.

Exempelföreläsningar:

• Kom igång med träningen och må bättre! Så gör du.

• Hur når man sina mål? Och hur påverkar vår självkänsla den grupp som vi tillhör? Kom igång.

• Ledarskap – som tränare, chef eller förälder.

• Gör träningen till en del av din vardag, enkla tips och träningar för er som vill komma igång.

 

Frågor om Simon? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Simon:

bottom of page