top of page

Staffan Lindberg

Staffan i stadsparken - Staffan Lindberg

Hållbara affärsmodeller och medveten konsumtion

Staffan Lindberg är kontrabasist, sångare och underhållare. Han är dessutom, tillsammans med vokalgruppen Viba Femba, mottagare av Povel Ramels prestigefulla Karamelodiktstipendium 1999.

 

2005 kände Staffan Lindberg att han hade fått veta för mycket om klimatkrisen och genomgick en inre kris. Två år senare kom han ut som koldioxidbantare, då han medverkade i “Vädrets makter”, den första tv-serien om klimat i svensk television.

Efteråt har Staffan gjort flera hundra föreställningar med sin ”Moder Jord – för god att kolsyra”, en ståuppföreläsning om klimat, hållbarhet och konsumtion.

Han har även turnerat runt Sverige på elmoped och folkbildat tillsammans med kända tv-meteorologen Pär Holmgren.

 

Dessutom har Staffan Lindberg , bland annat, skrivit boken ”Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – en koldioxidbantares bekännelser”, spelat mängder av klassisk musik, kåserat i radio, skrivit krönikor, spelat revyer, ståuppat, skrivit musik, modererat konferenser och dykt upp varhelst det har funnits ett överskott av växthusgaser.

 

Utöver det var det Staffan Lindberg som hittade på “Musikministeriet” i SVT. Ett program som gjorde att producenten Carl Tofft 2006 belönades med Stora journalistpriset i klassen Årets förnyare.

 

Staffan Lindberg arbetar just nu med projektet KlimatGott i Uppsala kommun, där restauranger görs klimatvänligare, sjunger i ensemblen SuperProffsEliten, gör kammarmusik om klimat och ger föreläsningen KliMatnyttigt om mat & klimat. Han är dessutom aktiv i Fridays For Future och Artister för Miljön.

 

Anlitar man Staffan till en konferens kan man få underhållare, moderator och utbildare i en och samma person. Bland uppdragsgivarna finns allt från universitet och storföretag till föreningar och skolor. Många som upplevt Staffan på scen säger att de inte har hämtat sig än, men att de å andra sidan har lärt sig alla växthusgaser, vilket ökat deras och deras barns odds att överleva.

Exempelföreläsningar:

  • Moder Jord - För god att kolsyra.

  • En ståuppföreläsning om klimat och konsumtion.

  • KliMAtNyttigt - en underhållande föreläsning om Mat, klimat och hållbarhet.

Frågor om Staffan? Hör av dig till Snackare!

Övrig media om Staffan:

bottom of page