top of page

Therese Maurin

Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.16.00.png

< 15000 kr

Prisklass

Therese Maurin1.jpeg

Hållbarhet och varumärken

Therese Maurin menar att varumärken kan förändra världen. Ett starkt varumärke är mer än en logga, en utmärkt varumärkesstrategi och säljdrivande marknadsföringskampanjer.

Ett varumärke med starkt DNA träffar rakt i hjärtat på människors känslor, driver till handling och kan förändra sättet vi lever och ser på världen.

 

Så vad skulle hända om varumärken i stället för att helt koncentrera sig på vinster och kortsiktig försäljning skulle använda sitt inflytande för att påverka värdedrivna frågor som diversifiering, klimatförändringar och jämställdhet?

Den frågan har hållbarhetsambassadören och varumärkeskonsulten Therese Maurin gjort till sin livsfråga att besvara.

 

Det var under en insiktsfull resa till Sydostasien som hon såg baksidan av modeindustrins (sin egen bransch) kortsiktiga förhållningssätt där människor, precis som du och jag, jobbar under ohälsosamma förhållanden för att försörja vår del av världen med fler saker som vi inte behöver. Samtidigt bevittnade hon massförstörelse av regnskogar, vackra naturmiljöer dränkta i plast och landområden med tontals kläder på hög - slutdestinationen för vår generations slit-och-släng-kultur.

Det blev startskottet för en personlig resa med mål att förändra ohållbara strukturer.

 

Med en övertygelse om att vi människor kan förändra vårt beteende och att hållbarhet är lönsamt, startade hon The Commitment Bureau - en strategisk och kreativ varumärkesbyrå för att driva hållbar förändring i branschen.

I sina föreläsningar reder hon ut begreppen sustainable branding och greenwashing och vad som krävs för att företag och konsumenter tillsammans ska kunna påverka världen i positiv riktning.

 

Therese har tidigare erfarenhet av varumärkesbyggande, pr och digital marknadsföring inom mode- och livsstilsbranschen och har jobbat i både start-ups och hundraåriga företag.

Hon har deltagit i paneldebatter, både som moderator och gäst, och håller workshops.

Therese har stor scenvana från åren som improvisatör och blandar gärna in improvisation och interaktiva delar i sina föreläsningar.

Exempelföreläsningar:

• Varumärken kan förändra världen.

• En ny era är här - den hållbara revolutionen.

• Modeindustrin och konsumtionshetsen baksida.

Frågor om Therese? Hör av dig till Snackare!

bottom of page