top of page

UNITECH: Why Diversity is Profit!

Nora Bavey, partner och marknadschef på WarOnCancer AB, har också ett stort engagemang i mångfaldsfrågor. Därför har hon grundat UNITECH, ett nätverk med intressanta föreläsare, statistik och kunskap som gör det omöjligt att förklara varför techbranschen inte är bättre på detta. Räcker inte 30 procent högre omsättning som argument?


Den första Unitech-kvällen går av stapeln 12 december på Norrsken house på Birger Jarlsgatan 57 – klicka in nedan, boka dina gratisbiljetter och kom!

https://www.eventbrite.com/e/norrsken-presents-unitech-why-diversity-is-profit-tickets-52396786198

Nedanför Unitech-loggan berättar Nora Bavey om varför Unitech behövs:

"Under många år har tech varit dominerat av män. De senaste åren har jag sett fler och fler kvinnor, vilket är glädjande – men techindustrin är fortfarande en homogen grupp och i jämställdhetsdiskussionen så är den frågan fokuserad på könsfördelningen, inte etnisk mångfald eller för den delen ålder.

Det har visat sig att kvinnor i beslutsfattande roller har ökat med 14 procent på ett år men endast 1 procent när det kommer till etnisk mångfald. Inom den procenten kunde man heller inte avgöra hur könsfördelningen såg ut.

När du har en homogen grupp människor bakom teknologin kommer teknologin bara att gynna den gruppen - för när det saknas andra perspektiv missar man många möjligheter och användningsområden.

Så jag ser det som av största vikt att lyfta frågan om fler perspektiv inom tech, inte bara från ett socialt perspektiv, utan även ur ett socioekonomiskt då vinsterna